Januari verdieping

15-01-2022

Lieve lezers,

We zijn al weer halverwege de eerste maand, en inmiddels is Mercurius retrograde. Onze grootste uitdaging nu is om de frisse moed waarmee we zijn begonnen aan het nieuwe jaar en onze goede voornemens, voort te zetten. Hiermee kun je de zogenaamde ´Blue Monday´ vermijden of transformeren in ´New Monday´. Meer hierover kun je verderop lezen.


Nieuws uit de praktijk

. Sinds 10 januari post ik iedere maandag een kort weekbericht van de Engelen op mijn Facebook pagina en op mijn website.

. Naast de gewone openingstijden overdag (dinsdag t/m vrijdag), is de praktijk ook op dinsdagavond & donderdagavond open (alleen voor live- video consulten).

. Engelen & Coaching dit nieuwe combinatietraject kun je vanaf heden volgen.

Van blue Monday naar new Monday

Vaak hebben we aan het eind van het oude jaar, of aan het begin van een nieuw jaar, prachtige voornemens en ideeën over wat we anders gaan doen in ons leven. En vervolgens komt het niet van de grond. In combinatie met de kou, het korte daglicht en de kale natuur, leidt dit in praktijk ergens in januari tot de maandag waarop we ons het meest gedeprimeerd voelen, de zogenaamde blue Monday.

Goede voornemens die niet waargemaakt worden, hebben vaak te maken met te grote stappen die we willen zetten. Het is dan beter om eerst een stappenplan te maken en kleine stappen te zetten. Heb daarbij compassie met jezelf, en kijk met liefde en begrip naar je eigen stappen.

Het kan ook zijn dat we een blokkade hebben, dat er eerst iets geheeld mag worden, voordat we aan de slag kunnen met ons goede voornemen. Zo kan ons Innerlijk Kind ons stevig dwarszitten, omdat het nog onverwerkte ervaringen heeft uit onze jeugd. Als je hier aandacht aan besteedt en bijvoorbeeld oude pijn heelt, komt er ruimte om verder te gaan.

Wanneer je merkt dat je moeite hebt om aan de slag te gaan met je doel, kan een Engelen Kaart Reading helpen inzicht te krijgen in hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Zo kun je van blue Monday naar new Monday: een nieuwe dag om te werken aan het waarmaken van je dromen!

Affirmatie

¨Iedere stap die ik zet in het waarmaken van mijn dromen, is een compliment waard!¨


Benutten van de energie van januari

De volle maan van 18 januari is een goed moment om dingen los te laten. 

Een volle maan brengt ook een energie die onze intuïtieve vermogens verhoogt. Hiermee kun je makkelijker contact maken met de Lichtwezens zoals Engelen en Verlichte Meesters en hun begeleiding of boodschappen ontvangen. 

Het is belangrijk hierbij dat je jezelf goed grondt, dat je stevig met twee benen op de grond blijft staan. Schrijf bijvoorbeeld je spirituele ervaringen, inzichten of adviezen op. Dit helpt je te aarden. Je kunt ook achteraf even iets eten of drinken, bijvoorbeeld een wortel of een kop boullion.Inmiddels is Mercurius retrograde, waardoor het komende weken passend is om door te gaan met projecten die al lopen, of om deze af te ronden.

Deze energie kan ook leiden tot (meer) technische storingen en mankementen, waarbij het helpt om geduldig te zijn. Je kunt Aartsengel Michaël om hulp vragen bij technische ongemakken.

Verder vraagt deze energie ons om extra diplomatiek te zijn en geduldig in contacten en relaties. Door kleine ergernissen of miscommunicatie kunnen emoties opeens hoger oplopen dan anders. Aartsengel Raguel kan je helpen de harmonie te bewaren of te herstellen, wanneer je hem hierom vraagt.

Actueel: versoepelingen Coronabeleid

Er zijn weer versoepelingen ingegaan, en we mogen we weer meer. De Engelen vragen je evengoed bewust te zijn van je eigen gezondheid en weerstand. Het is belangrijk, (binnen de grenzen van wet- en regelgeving), je te laten leiden door wat jij voelt dat je lichaam en je immuunsysteem aankunnen. Dus zoek de drukte pas op als je je fit genoeg voelt.

Apollo (Griekse god, Verlichte Meester) kan je helpen om een goede conditie op te bouwen en goed voor je gezondheid te zorgen, wanneer je hem hierom vraagt.

Seraphis Bey (Verlichte Meester) kan je ook helpen om goed voor je lichaam te zorgen en conditie op te bouwen, wanneer je hem hierom vraagt.En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Succes met het doorzetten van je eerste stappen en tot de volgende nieuwsbrief (30 januari)!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl