Engelen weekbericht

Week 26

" Vegetariër en Veganist

Verse groenten en vers fruit geven ons belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam. Het eten van de groenten en fruit in het seizoen dat ze van nature groeien, geeft extra levenskracht en helpt je je af te stemmen op de kwaliteiten van het seizoen waarin je je bevindt.

De Engelen adviseren je om heel bewust komende tijd veel groenten en fruit te eten en zo goed voor je lichaam en energie te zorgen.

Door daarbij eten met veel suikers en vetten, en rood vlees te minderen of te laten staan, verhoog je ook je trilling. Zo wordt het ontvangen van de liefdevolle en ondersteunende boodschappen van de Engelen makkelijker voor je.

Hierdoor kun je je zekerder en steviger voelen, ook in uitdagende situaties en omstandigheden."  

(Kaart afkomstig uit: Engelentherapie orakelkaarten, Doreen Virtue, Koppenbol Uitgeverij B.V.) Week 25

" Spelen

Deze week wordt weer een warme zomerweek, waarbij het natuurlijk is om jezelf te verkoelen met water.

Water is een element dat de kracht van spelen in zich draagt; spelen in en met water bijvoorbeeld. Het nodigt uit los te laten, te ontspannen en te genieten.

Schenk deze week extra aandacht aan speelsheid in jezelf en geef jezelf de vreugde en energie van spelen."  

( Kaart uit: Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Doreen Virtue, Koppenbol Uitgeverij B.V.)Week 24

" Houd eerst van jezelf

Van jezelf houden is de eerste stap in een liefdevolle relatie met jezelf, anderen en de wereld waar je deel van uitmaakt.

Als kind leer je van jezelf te houden door de liefde die je ontvangt van anderen. Wanneer je volwassen bent, is het jouw taak om volledig jezelf te accepteren en van jezelf te houden.

Dit geldt ook voor de delen van jezelf die anderen niet zagen, of niet accepteerden/waardeerden. Door ook deze aspecten van jezelf te zien, lief te hebben en te omarmen, ga je jezelf weer als heel ervaren.

Iedere stap die je in dit proces zet, helpt je om met meer liefde jezelf te verhouden tot anderen en je eigen leven. Zo lever jij een actieve bijdrage aan je eigen levensgeluk en een liefdevolle wereld." 

(Kaart: gedeelte van een kaart uit Engelen en Romantiek orakelkaarten, Doreen Virtue, Koppenbol Uitgeverij b.v.) Week 23

" Let op de tekens.

Als mens vind je het regelmatig nog lastig om te vertrouwen op je eigen intuïtie en op de boodschappen die wij Engelen jou brengen. Vraag ons gerust om een teken, waarmee wij bevestigen dat je ons goed hebt begrepen.

Wij gebruiken spontaan veren. Maar ook tekens als wolken in een bepaalde vorm, een zonnestraal of een boodschap die je hoort bijvoorbeeld in een gesprek.

Voel de liefde en gratie in onze boodschappen en tekens. Ze helpen jou om lichter in je leven te staan en door te gaan op je pad."

(Kaart uit: Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Doreen Virtue, uitgeverij Koppenbol b.v.) Week 22

`` Liefde

Je hart is een wonderschone plek, gevuld met Liefde en alle facetten en aspecten van Liefde zoals verbinding, zachtheid, compassie en samenwerking. Ook puur zijn als een kind, spelen, genieten en verwonderen horen hierbij.

Liefde brengt gevoelens van zwaarte tot rust, helpt je het los te laten of er luchtiger mee om te gaan. Geef tijd en energie aan de dingen en mensen die je hart vervullen met Liefde. En geniet!´´

(foto uit het orakel Dagelijkse leiding van je Engelen, Doreen Virtue, uitgeverij Koppenbol b.v.) 


Week 21

¨ Nieuwe carrière

De focus van je werk is aan het veranderen en wel in een positieve, nieuwe en succesvolle richting.

Om het prachtige Bronlicht in je eigen ziel te laten schijnen, is het op bepaalde momenten in je leven nodig om te veranderen van richting. Dit kan betrekking hebben op een nieuwe carrière in je werk. Maar het kan ook zijn dat je een nieuwe richting op mag met je hobby, spirituele pad, liefdesleven of andere aspecten van je leven.

Zo´n verandering kan gevoelens van chaos of andere hevige emoties of gedachten meebrengen. 

Weet dan dat je ingeving om van richting te veranderen goddelijke inspiratie is. Ze komt naar je toe in Liefde om jou een gouden overvloed te brengen, en jou te laten stralen in al je pracht en glorie.¨


(Kaart uit: Magische boodschappen van de Elfen orakelkaarten, Doreen Virtue, uitgeverij Koppenbol b.v.) Week 20

¨ Vader Heling

Je persoonlijke kracht neemt toe wanneer je alle vader-gerelateerde issues aan Het Licht geeft.

Veel van wat er in de wereld gebeurt, lijkt dikwijls het gevolg te zijn van de beslissingen die door een relatief kleine groep (wereld-) leiders wordt genomen. Echter, dit is een menselijke illusie. 

Alles hangt samen met elkaar en leiders ontstaan wanneer een groep mensen (onbewust) besluit zich te laten leiden. Wij willen jullie bewust maken van je eigen rol in het geheel. Hiermee roepen wij natuurlijk niet op tot anarchie of revolutie! Immers, de enige weg naar een mooiere wereld loopt via een pad van liefde.

Leiderschapskwaliteiten en mannelijke leiders raken vaak aan onbewuste issues die je als mens kunt hebben met een vaderfiguur. Door je eigen onverwerkte ervaringen te helen, kom je meer en steviger in je eigen kracht te staan.

Dan krijg je een reëler beeld van wat jouw eigen mogelijkheden zijn in situaties waarin je je onmachtig voelt, en die betrekking hebben op bijvoorbeeld (geo-)politieke aangelegenheden.¨


(Kaart uit Magical Mermaids and Dolphins oracle cards, Doreen Virtue, uitgeverij Haylife)
Week 19

`Grond jezelf

Een hele goede en prettige manier om jezelf te aarden, met twee benen stevig op de grond te staan, is tijd doorbrengen in de natuur. Het is belangrijk daarbij dat je jezelf bewust openstelt voor de plek waar je je bevindt, en de schoonheid ervan laat doordringen tot in het diepst van je wezen.

Dit brengt balans in jezelf en maakt dat je rustiger en makkelijker om kunt gaan met zwaardere/ lagere energieën in je leven.´ 

(Kaart: afbeelding en gedeeltelijke tekst uit Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Doreen Virtue, uitgeverij Koppenbol B.V.) Week 12

" Deze week vragen we jullie om extra aandacht te besteden aan alle kleuren die deze wereld heeft. 

Er is een lange periode verstreken waarin er vele uitdagingen waren, en ook nu zijn er nieuwe uitdagingen. Dit zijn namelijk de groeikansen die wij jullie aanbieden, zodat jullie zielen zich kunnen ontwikkelen.

Daarbij is het belangrijk dat je je open blijft stellen voor al het moois, alle liefde, muziek, schoonheid en andere rijkdommen van het leven. Neem deze week bewust de tijd om hier extra veel van te genieten." 

(Afbeelding: Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.)


Week 11

" Richt je op dienstbaarheid

Iedere ziel komt dit leven in als mens met een aantal eigen levensopdrachten. Op zielsniveau heb je met vele andere zielen afspraken gemaakt over wat jullie voor elkaar en met elkaar zullen zijn en betekenen. Jouw leven stroomt, wanneer je leeft naar de afspraken die er op zielsniveau zijn gemaakt. Het vult je hart met vreugde en voldoening.

De leegte die je als mens kunt ervaren wanneer je uit je flow bent, kun je slechts vullen met die echte zielsvreugde. Als mens leer je echter om die leegte te vullen met ´troostvoedsel´, aankopen doen, of overmatig veel passieve ontspanning zoals iedere dag vele uren tv kijken of surfen op het internet. 

Ook kan het zijn dat je onvoldoende tijd en ruimte met jezelf doorbrengt in stilte, terwijl je dit ook nodig hebt om jezelf weer op te laden met nieuwe energie. In die stilte kun je ook gevoelens van ongemak ervaren over het uit je flow zijn, wat je als mens soms liever vermijdt.

Individuele gebeurtenissen in je leven, maar ook grote collectieve gebeurtenissen als een pandemie of een gewapend conflict, kunnen er toe leiden dat je uit je flow raakt. Geef jezelf dan over aan tijd en rust voor jezelf, dingen doen waarmee je je echt ontspant en die je helpen pure harts-vreugde te ervaren.

Je hart is altijd de bron van je eigen flow, dus wees dienstbaar aan je eigen hart. Van daaruit vind je vanzelf de weg naar dienstbaarheid voor anderen en deze wereld." 

(Kaart uit: Dagelijkse leiding van je Engelen Orakelkaarten, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.)Week 10

Bericht van Aartsengel Chamuel & Eenhoorns:

" Licht

De oorlog in Oekraïne houdt velen van jullie bezig. Er zijn grote zorgen, angsten, verontwaardiging en nog veel meer negatieve emoties rondom dit grote conflict tussen landen en haar inwoners.

Er zijn ook vele betuigingen van steun, solidariteit, compassie en liefde, ook vanuit Rusland & Russen zelf naar Oekraïne.

Ieder conflict, klein of groot, herbergt vele perspectieven, komt voort uit wensen-behoeftes en persoonlijke leerwegen van vele prachtige mensen. 

Ieder mens zonder uitzondering, draagt het Goddelijke Licht in zich. Streef naar vrede en harmonie vanuit je liefde voor jezelf, je medemens en deze wereld."

(Kaart: Magische Eenhoorns orakelkaarten, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.)Week 9

" Succes!

De eerste stap in het behalen van succes, is luisteren naar je eigen hart. Daarin ligt n.l. je eigen wijsheid over wat bij jou past, wat goed is voor jou en wat jou gelukkig maakt.

De stappen die erna komen, uitdenken en handelen, kunnen moeilijker zijn omdat je ego (goed bedoeld) allerlei bezwaren en mogelijke problemen opwerpt. Wanneer je meegaat met je ego, zal succes per definitie uitblijven. 

Wanneer je echter je hart volgt en je verstand gebruikt om stap voor stap je hartenwensen te realiseren, volg je jouw eigen sprankelende pad naar succes."

(Kaart: Succes!, Archangel Gabriel oraclecards, Doreen Virtue, uitgeverij Hay House) Week 8

" Creativiteit

Je ziel maakt deel uit van de grote Goddelijke Ziel die zichzelf uitdrukt in creatie en manifestatie. Door jezelf ruimte en gelegenheid te geven voor creatieve expressie, voel je de goddelijke levenskracht en scheppingskracht door je heen stromen.

Dit helpt je te ontspannen, genieten en te vertrouwen op het leven. Het helpt je op creatieve wijze om te gaan met hetgeen je op je levensweg zult tegenkomen." 

(Kaart: Creativiteit, Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.) Week 7

" Positieve gedachten creëren positieve resultaten"

Alles in het universum is opgebouwd uit energie. Je gedachten hebben hun eigen energie die ze in jouw lichaam en aura brengen, en daarmee ook in deze wereld. 

Er is veel gaande in de wereld. De transitie naar een nieuwe wereld, naar een nieuwe liefdevolle manier van zijn, gaat vanzelfsprekend gepaard met de nodige negativiteit. Immers, alles wat gebaseerd is op angst en negativiteit zal eerst vol in het daglicht moeten komen, zodat daarmee uiterst helder wordt wat en hoeveel er mag veranderen.

In dit proces is het belangrijk je gedachten positief en liefdevol te houden, vertrouwen te hebben, en te blijven focussen op de wereld zoals die er in de toekomst mag zijn. Zo geef je met je gedachten al de eerste energetische vorm aan een prachtige nieuwe wereld, waarin liefde, rechtvaardigheid, duurzaamheid en plezier volstrekt normaal zullen zijn." 

(Kaart hieronder afkomstig uit Aartsengel Michaël orakelkaarten, Doreen Virtue, uitgeverij Koppenbol B.V.) 


Week 6

" Laat je verleden los.

Als mensheid mogen jullie toewerken naar een nieuwe manier van leven; een wereld waarin jullie verbonden zijn met jezelf, elkaar en de aarde. Jullie staan voor de taak en uitdaging een wereld te creëren die gebaseerd is op liefde, gelijkwaardigheid, samenwerking, rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Om deze wereld en manier van leven te bereiken, is het nodig dat oude pijn, oude denkpatronen en manieren van doen worden losgelaten. Zowel individueel als collectief is het daarom belangrijk je eigen pijn, onvrede en negatieve ervaringen te helen en los te laten.

Vergiffenis is cruciaal in dit proces, omdat het een keuze inhoudt van erkennen wat er niet oké was, en het een keuze is om alles en iedereen dat erbij betrokken was, los te laten.

Vanuit de vrijheid die hierdoor ontstaat, is er dan echte ruimte individueel en samen om een nieuwe start te maken en een prachtige wereld te creëren." 

(De kaart bij dit bericht is uit het orakel Dagelijkse leiding van je Engelen, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.) Week 5

" Geduld is een schone zaak.

Soms voel je hoe graag je ergens aan wilt beginnen, of je ideeën & plannen al wilt delen met anderen. Echter, alles heeft zijn eigen tijd, en Goddelijke Timing is essentieel om je plannen en wensen succesvol te laten zijn.

Net als wij je inspiratie brengen voor nieuwe projecten, brengen wij ook onder je aandacht wanneer het de juiste tijd is om aan de slag te gaan, met en tijdens iedere stap die daarbij hoort.

Neem deze begeleiding m.b.t. timing alsjeblieft serieus, ook wanneer je vanuit je emoties en enthousiasme al sneller zou willen gaan. Alle informatie die wij je brengen is tenslotte altijd voor jouw hoogste goed." 

(De kaart Het juiste Tijdstip is bedoeld om de boodschap visueel te ondersteunen, waarbij opgemerkt wordt dat de tekst op de kaart niet van toepassing is. De kaart is afkomstig uit het orakel Dagelijkse leiding van je Engelen, Doreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol B.V.)Week 4

" Als mens kun je bewust of onbewust op zoek zijn naar je tweelingziel en relaties met andere mensen waarmee je je op zielsniveau sterk verbonden voelt. Je bent dan op zoek naar verwante geesten waarbij je je geliefd en geaccepteerd voelt. Je herkent jezelf dan in de ander, wat je ook kan helpen jezelf te waarderen en lief te hebben.

Deze verwante geesten, zielen die dichtbij de jouwe staan, kunnen andere mensen zijn dan degenen waarmee je omringd bent in je dagelijkse leven. 

De Engelen en andere Lichtwezens zijn altijd bij je. Wanneer je ze hierom vraagt zullen ze je extra sterk hun onvoorwaardelijke Liefde sturen, zodat je je altijd en waar dan ook geliefd, geaccepteerd, gewaardeerd en gesteund voelt." 

(Kaart is afkomstig uit de orakelset Engelentherapie van Doreen Virtue, Koppenbol Uitgeverij B.V.) 


Week 3

" Deze week willen we je eraan herinneren dat alles begint en eindigt met Liefde. Liefde en je hart zijn het middelpunt van jezelf en je leven. 

Je hart is de plek waar je pure vreugde en geluk kunt ervaren. Het is de plek waar je naartoe kunt als er dingen zijn in je leven waar je niet of minder blij mee bent. Kijk dan opnieuw in je hart wat je in en met je leven wilt. 

Zo is jouw hart het anker in je leven."

( Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Dooreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol)Week 2

"De tweede week van januari is gestart, de schoolvakantie en feestdagen zijn weer voorbij. Houd je gedachten positief, blijf het leven voor je zien dat je graag wilt creëren en behouden.

Mooie gedachten helpen je op je pad te blijven en aan te trekken wat bij jouw zielenpad past.

Voel de ruimte en openheid die besloten liggen in deze nieuwe week. Het is een frisse start aan het begin van een nieuw jaar vol nieuwe kansen." 

( Dagelijkse leiding van je Engelen orakelkaarten, Dooreen Virtue, Uitgeverij Koppenbol)