November

31-10-2021

Lieve lezers,

November is bij uitstek een maand waarin we de nabijheid van onze dierbare overledenen kunnen voelen. De vooravond van deze maand, op 31 oktober, is de scheiding (sluier) tussen onze wereld en die van de spirits op zijn dunst. Het is een natuurlijk moment om onze dierbaren in het Licht te herdenken, en dankbaar te zijn voor onze band met ze. Suggesties voor hoe je dit kunt doen, vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Energetisch is dit een goede maand om terug te kijken op afgelopen jaar, los te laten wat je niet langer dient, en de gezelligheid binnen met elkaar op te zoeken op een kleinschalige manier.

De Engelen vragen je verder bewust om te gaan met je energie, je gezondheid en stil te staan bij het thema vrijgevigheid/ delen van je overvloed. De Engelen helpen je graag bij al deze onderwerpen. Ditmaal niet alleen middels deze nieuwsbrief, maar ook met de nieuwe workshop Samen gezond de Winter in.

Workshop Samen gezond de Winter in

In deze nieuwe online workshop (live via Zoom) neem ik je samen met de Aartsengelen en de Verlichte Meesters gedurende zeven weken mee door de herfst naar de start van de winter (21 december). Het doel van deze workshop is om bewust om te gaan met je energie, afgestemd te zijn op dit seizoen, en gezond en ontspannen straks de winter (en feestdagen) in te gaan. 

We werken aan thema's als reflectie en loslaten van het afgelopen jaar, energetisch reinigen en jezelf opladen, sociale contacten & rust, voorbereiden van je nieuwe jaar, ontspannen de feestdagen in, en meer. Tijdens deze workshop krijg je begeleide meditaties/visualisaties, doen we energiewerk en oefeningen met de Aartsengelen en Verlichte Meesters, en ontvang je helende energie. Daarnaast doe je praktische opdrachten, die je gezellig in kleine groepjes bespreekt met elkaar in digitale break-out rooms.

We starten maandagavond 8 november, en voor slechts € 64,- doe je alle zeven weken mee.

Meer informatie en Inschrijven


Nieuws uit de praktijk

* Vanaf deze maand kun je bij mij ook weer terecht voor een Engelen Healing en Engelen Kaartreading (met de Aartsengelen.) 

Voortaan verschijnt het Engelenlicht Nieuws tweemaal per maand.

* Vanaf januari 2022 wordt het workshop aanbod flink uitgebreid. In de volgende nieuwsbrief kun je hier meer over lezen!

* Wanneer je voelt dat je iets wilt oplossen met een healing, is het goed om te weten dat je na het consult nog zo'n vier weken nodig hebt om alles te integreren in je systeem en leven. Boek dus tijdig een consult als je zeker weet dat je iets nog dit kalenderjaar wilt oplossen.

De energie van november

November begint met een energie van chaos, plezier en kattenkwaad; de scheiding (sluier) tussen onze wereld en die van de spirits is op zijn dunst, werelden lopen in elkaar over. De gewoonte om jezelf te vermommen of als een geest te verkleden, komt uit vroeger tijden, toen men bang was voor boze spirits (dolende zielen).

Zo verborgen mensen hun ware uiterlijk voor deze spirits, terwijl ze hun eigen geliefde overledenen en voorouders uitnodigden voor de maaltijd. De lantaarns buiten, waren een uitnodiging aan hun dierbare overledenen om mee te delen in de feestmaaltijd.

Je kunt zelf tijdens Halloween je dierbare overledenen ook uitnodigen. Dek dan extra borden voor je dierbare overledenen, en geef ze ook daadwerkelijk te eten. Hoewel zij geen fysiek lichaam meer hebben, kunnen zij de energie van dit geschenk wel ontvangen en waarderen!

Een andere suggestie is dat je voor elke dierbare overledene een kaarsje aansteekt, en ze vertelt wat ze voor je betekenden toen ze nog leefden, en wat voor moois deze ervaringen en liefdesband je nu nog brengen in je leven.

Je kunt op dezelfde manier de voorouders van je familie of van een groep waar je je mee verbonden voelt, herdenken en eren.

Tip: Vraag Aartsengel Michaël om jou en je huis te beschermen, en alleen dierbare overledenen die in het Licht zijn, toe te laten.

Delen van je overvloed

Tijdens Halloween wordt er op komische wijze een beroep gedaan op je vrijgevigheid, in de vorm van het delen van lekkers. Ook tijdens Sint Maarten op 11 november, kunnen kinderen aan de deur komen en vragen om snoep. Zij geven je dan een liedje in ruil voor lekkers.

Helaas is het in onze moderne en rijke samenleving nog een realiteit dat er een aanzienlijke groep volwassenen en kinderen onvoldoende te eten heeft. Of mensen worstelen op een andere manier met de basis levensbehoeften als een veilig en warm huis, of voldoende kleding.

De Engelen vragen je om vanuit je hart jouw overvloed te delen. Dit kun je doen door geld of voedsel te doneren, aan bijvoorbeeld de voedselbank. Een andere optie is dat je je als vrijwilliger inzet voor een dergelijk initiatief.

Maar ook het schenken van jouw oude kleding of spullen aan een goed doel, of je (onbetaald) inzetten voor een ander goed doel, zijn manieren om jouw overvloed te delen. Als je dit doet vanuit dankbaarheid voor je eigen overvloed en liefde voor je medemens, vergroot je daarmee je eigen geluksgevoelens.

Meditatie: loslaten

In de natuur zie je hoe de bomen hun bladeren loslaten, en alles afsterft. Dit kan een gevoel van verlies en rouw in je losmaken. Door terug te kijken naar het afgelopen jaar, en te bedenken wat het afgelopen jaar je voor moois heeft gebracht en wat je los wilt laten in je eigen leven, ga je zelf lichter de donkere wintertijd in.

Tip: Deze meditatie kan krachtiger zijn als je hem 's avonds doet.

. Je hebt een kaarsje, pen en papier nodig.

. Steek een kaarsje aan, ga ontspannen zitten en haal een aantal keren bewust diep adem.

. Nodig Aartsengel Jeremiël en je Beschermengelen uit

. Sluit eventueel je ogen en kijk terug op jouw afgelopen jaar. Voel waar je dankbaar voor bent. Wat ging er goed, wie/wat bracht onverwachts iets moois in je leven? Welke resultaten heb jij behaald in je leven met je inspanningen?

. Vraag Aartsengel Jeremiël en je Beschermengelen onder je aandacht te brengen wat je nog over het hoofd ziet in deze reflectie, wat zij toe willen voegen eraan.

. Schrijf je eigen antwoorden en die van de engelen op.

. Kijk nogmaals terug naar jouw afgelopen jaar. Wat dient jou niet meer? Wat kost jou meer energie dan je ervoor terugkrijgt? Wat wil je loslaten? Welke handelwijze of negatieve gedachten van jezelf wil je loslaten? Welke personen of activiteiten zou je los willen laten? Welke gebeurtenis wil je loslaten?

. Vraag Aartsengel Jeremiël en je Beschermengelen onder je aandacht te brengen wat verder nog goed zou zijn voor jou om los te laten.

. Schrijf alle antwoorden van jezelf en de engelen op.

. Vraag Aartsengel Jeremiël je te helpen bij het verwerken van alle emoties die bij dit loslaten horen.

. Bedank Aartsengel Jeremiël en je Beschermengelen voor hun hulp.

. Dank het kaarsje en doof het.

Naar binnen keren

Nu we voornamelijk weer binnen leven, is het een goed moment om je huis eens extra schoon te maken, en zo fris de komende tijd in te gaan.

Wanneer je natuurlijke decoratie in huis haalt, die afgestemd is op dit seizoen, versterk je je bewustwording van de tijd van het jaar waar je je in bevindt. Dit maakt het makkelijker om je af te stemmen op de energie ervan.

Je kunt dit kosteloos en duurzaam doen. Verzamel takjes, stukjes boomschors, bladeren, eikels, kastanjes, dennenappels enz. en presenteer dit op een mooie manier op een schaal of dienblad.

Door in huis een kaarsje aan te steken, verhoog je de energie.

Zodra je een kaarsje aansteekt met een bepaalde intentie (bijvoorbeeld: gezelligheid, liefde, ontspanning, stress loslaten), geeft het nog meer energie. Het is wel belangrijk dat je zorgt voor een goede ventilatie, al is het bijvoorbeeld maar een ventilatierooster dat open staat.

Tip: Stem het aantal kaarsen dat je aansteekt af op je ventilatiemogelijkheden.

Meebewegen met de energie van de herfst

Vanaf nu gaan we echt merken dat onze energie flink terugloopt, en dit blijft doen tot aan Midwinter (21 december). Dit loopt synchroon met het afnemen van het zonlicht, en de afnemende temperatuur. De Engelen vragen je om zorgvuldig om te gaan met je energie.

Doe de dingen die echt nodig zijn, en geef jezelf ook extra tijd voor lichamelijke en mentale rust. Het kan zijn dat je nog erg actief bent, maar dat compenseert door bijvoorbeeld langer te slapen.

Door je leven bewust af te stemmen op je verminderde energie, zorg je ervoor dat je weerstand en gezondheid op peil blijven. Als je daarbij ook nog regelmatig buiten in de natuur bent en blijft bewegen, houdt je je lichaam fit.

En dat blijft belangrijk, helemaal nu er meer mensen verkouden worden, griep krijgen en er nog steeds een Corona-pandemie is.

Door regelmatig lekker te cocoonen (met een dekentje op de bank, warme drank erbij, je hoofd leeg maken en relaxen), geef je jezelf op een prettige en gezonde manier alle voordelen van bijvoorbeeld een verkoudheid of griep. Bovendien heeft een "leeg hoofd" ruimte om de inspriratie te ontvangen die je Engelen en gidsen je brengen voor jouw nieuwe jaar.

Voeding om je energie te boosten

De Engelen vragen je verder nadrukkelijk om je bewust te zijn van je voeding. Door gezond te blijven eten, zorg je ook op deze manier goed voor jezelf. Er is genoeg voeding die je weerstand een extra boost geeft, zodat je ook in het najaar en de winter gezond en fit kunt blijven. Denk hierbij dan eens aan avocado, of zet thee van verse gember. En als je jezelf wilt verwarmen, is kaneel een heerlijk kruid om te gebruiken.

Wanneer je leeft van een heel klein budget, kan het lastiger zijn gezonde voeding te kopen. Wellicht kun je eens per week een extra gezonde maaltijd koken. Of je vervangt één produkt voor een gezondere of biologische variant of voor een zelf bereide variant.

Als je dit doet met de bewuste intentie dat je hiermee extra goed voor jezelf zorgt, verhoog je de energie van je maaltijd.Affirmatie

"Ik geef me over aan de liefdevolle rust en omhelzing van het donker. Het licht van mijn ziel straalt hierin als een heldere ster aan de nachtelijke hemel".

Esmee van Haaften


Gechannelde boodschap van Moeder Maria

"Nu er in jullie samenleving opnieuw steeds meer mensen ziek worden, en je weerstand natuurlijkerwijze afneemt, vraag ik je goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Zet je hart open voor je eigen lichaam en geef het de liefdevolle zorg en aandacht die het nodig heeft.

Zo kun je met een zo gezond mogelijk lichaam je hartenwensen en zielendoelen leven".

En tot zover het Engelenlicht Nieuws van november. Ik wens je een gezonde herfstmaand met een voedende rust, en zie je graag tijdens een consult of workshop!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief, door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl