Maart

27-02-2022

Lieve lezers,

Deze maand begint de lente alweer op 20 maart! De zon wordt al heerlijk warmer en de dagen wat langer. Wellicht voel je zelf ook al je energie toenemen. Verderop vind je een mooie meditatie die je kan helpen bepalen waaraan je deze extra energie graag wilt besteden.

20 maart is een equinox, waarbij de dagen en nachten even lang zijn. Dat is een mooi moment om aandacht te besteden aan het thema balans, waarover je in de volgende nieuwsbrief meer kunt lezen.

Voor het zover is, gaan we in deze nieuwsbrief eerst dieper in op het element aarde, de fundering van jouw leven. Immers, alle zaadjes waarvan je wilt dat ze groeien, vragen om een goede grond. Dat geldt ook voor je spirituele en persoonlijke ontwikkeling, en al het andere dat je wenst neer te zetten in je leven.

Nieuws uit de praktijk

Op dit moment ben ik volop bezig met het ontwikkelen en uitwerken van een uitgebreid aanbod aan workshops op het gebied van spiritualiteit, bewust leven en persoonlijke ontwikkeling. Een deel van de workshops is in eerste instantie bedoeld voor je eigen (spirituele) ontwikkeling. Daarnaast komen er workshops die dieper ingaan op de materie, en waarin je leert om voor anderen (o.a. als professional) te werken met spiritualiteit.

Rond de zomer zullen de eerste workshops van dit jaar gaan starten. Ik kijk er al naar uit!

De energie van maart

2 maart Nieuwe Maan

18 maart Volle Maan

20 maart Lente

Net als afgelopen weken, is het nog steeds erg passend om je huis, tuin, lichaam en leven op te schonen. Zo kan er een nieuwe frisse energie door gaan stromen. Daarbij is het ook zinvol om stil te staan bij de aspecten van je leven die jouw persoonlijke ondergrond, je basis vormen zoals je thuis, je relatie/gezin, je werk, je financiën en je gezondheid.

Op financieel gebied hebben we te maken met een hoge inflatie. De prijzen van essentiële zaken als boodschappen, vervoer en energie stijgen heel sterk, maar onze inkomens stijgen nauwelijks mee. Je zou daarom eens de Engelen van Overvloed, of de Engelen van Financiën uit kunnen nodigen onder jouw aandacht te brengen hoe het ervoor staat met jouw financiën. Je kunt ze ook vragen wat hun aanbevelingen zijn om die te verbeteren.

Ga hiervoor rustig zitten, en schrijf alle antwoorden die in je opkomen op. Als een antwoord nog onduidelijk is, vraag de Engelen van financiën dan om verheldering.

Wanneer je voelt dat juist een ander basic aspect van jouw leven verbetering kan gebruiken, vraag de Engelen dan om onder je aandacht te brengen wat en hoe je dit het beste kunt doen. Vertel de Engelen wel eerst wat het onderwerp precies is, waarover je hun advies wilt.

De Aardedraak kan je helpen goed geaard te zijn. Vraag haar jou goed te gronden, en bedank haar hiervoor. Het is erg waardevol om dit ook te doen voor en na een meditatie. Natuurlijk werkt dit ook heel goed voor en na een overleg met Engelen.

Meditatie optimaal gebruiken nieuwe energie

. Zoek een plek waar je deze meditatie in alle rust kunt doen, bijvoorbeeld buiten op een bankje in de natuur of binnen.

. Steek als je binnen bent een kaarsje aan met de intentie te mediteren op je toegenomen energie en hoe je deze wilt gebruiken.

. Haal een aantal keren diep adem en ontspan je lichaam.

. Sluit eventueel je ogen, en wordt je gewaar van je toegenomen energie. Stel jezelf voor hoe je elke dag iets meer energie krijgt, helemaal tot aan midzomer op 21 juni. Visualiseer hoe je lichaam steeds meer energie krijgt.

. Stel jezelf nu de vraag waar je deze energie het liefst voor wilt gebruiken.

. Stel je voor hoe het is om die energie daarvoor te gebruiken. Neem waar wat het met je doet.

. Stel jezelf de vraag of er nog iets anders is waar je de extra energie voor wilt gaan gebruiken.

. Stel jezelf voor dat je dit doet. Neem waar wat het met je doet.

. Schrijf je antwoorden op.

. Doof het kaarsje en bedank het, of bedank de natuur en de plek waar je zat, voor de rust en inspiratie.


Affirmatie

" Mijn toenemende energie gebruik ik voor wat me het meest gelukkig maakt."Actueel: Endometriose Awareness maand

De hele maand maart wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de chronische ziekte/aandoening Endometriose. Zo´n 10 tot 12 % van de vrouwen heeft deze aandoening. Je kunt hierbij klachten hebben als een (zeer) pijnlijke menstruatie, zware bloedingen en hevige vermoeidheid. Ook kan er weefsel in je buik groeien dat lijkt op het weefsel in je baarmoeder. Door dit weefsel kunnen o.a. organen aan elkaar gaan groeien en kunnen er problemen ontstaan met vruchtbaarheid.

Wanneer je endometriose hebt, kan een Aquarius Angels® Healing (aanzienlijke) verlichting van de klachten brengen. Dit is iets dat ik persoonlijk heb ervaren en waar ik in mijn eigen leven erg dankbaar voor ben.

Gechannelde boodschap van Aartsengel Haniël

" In de moderne samenleving is het leven grotendeels gericht op constant maximaal presteren, en onder alle omstandigheden zoveel mogelijk doorgaan met je bezigheden. Hierdoor is de natuurlijke cyclus van naar binnen keren en weer meer naar buiten gericht zijn grotendeels verloren gegaan in het ritme van vrouwen.

De vrouwencyclus vraagt van nature om een balans tussen rust en inspanning, tussen naar binnen keren en meer in de buitenwereld zijn. Wanneer er geen ruimte wordt gegeven aan deze natuurlijke en intrinsieke cyclus, ontstaat er in de vrouwen zelf een spanning. Deze spanning leidt tot allerlei klachten die samenhangen met de menstruatie. Zo wordt menstruatie niet meer gewaardeerd om haar kwaliteiten, maar als lastig of ongewenst ervaren.

Wanneer jij klachten ervaart rondom je menstruatie, mag je altijd een beroep op me doen. Vraag mij om hulp om je klachten te verzachten, en er met gratie mee om te gaan. Als je dat wilt, kan ik ook onder je aandacht brengen hoe jouw cyclus jou persoonlijk overvloed kan brengen in je leven."En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Zorg goed voor jouw fundament en geniet van je nieuwe energie!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl