Februari

29-01-2022

Lieve lezers,

Februari staat voor de deur, en ik heb deze week al sneeuwklokjes al gespot! De eerste tekenen van een natuur die ontwaakt, dagen die al wat langer worden... Deze maand heeft meerdere thema´s, zoals nieuwe groei, opruimen van het winterafval, de band tussen moeder en kind en Valentijn. De energie is zacht, zorgend en vrouwelijk, en het element water speelt een duidelijke rol deze maand.

Verder spreekt Lady Portia over het thema gerechtigheid dat momenteel zo´n belangrijke plek inneemt in onze actualiteit, nu er zoveel verborgen leed omhoog is gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in een geliefd en populair tv programma.

Nieuws uit de praktijk

. Iedere maandag post ik een kort weekbericht van de Engelen op mijn Facebook pagina en op mijn website.

. Naast de gewone openingstijden overdag (dinsdag t/m vrijdag), is de praktijk ook op dinsdagavond & donderdagavond open (´s avonds alleen voor live- video consulten).

De energie van februari

Hoewel het nog echt winter is, zien we aan de natuur dat de lente in aantocht is. De eerste bloemen zijn zichtbaar, in de stallen worden de eerste dieren geboren. 

In verschillende religies en spirituele stromingen wordt op 1-2 februari een lentefeest gevierd, zoals bijvoorbeeld het Keltische Imbolc. 2 februari wordt ook Maria Lichtmis gevierd, de dag dat Moeder Maria haar kindje Jezus de tempel in droeg om het te presenteren.

Het is voor ons een goede tijd stil om te staan bij de moeder-kind band en nieuwe geboorte. Een geboorte kan ook de geboorte zijn van een project, een kunstwerk, een gezonde leefstijl, je financiën gezond laten worden, je tuin vernieuwen, een liefdesrelatie starten enz. Het gaat erom dat het de wereld in mag komen en verzorgd moet worden, met tijd-aandacht en liefde, wil het uit kunnen groeien. Dus wat is het dat jij de wereld in wilt brengen, en hoe ga je het verzorgen?

Als het thema moeder-kind weerstand oproept bij je, heb je wellicht iets dat geheeld mag worden in die relatie. Een Engelen Healing kan daarbij goed helpen. Tijdens deze heling kun je de negativiteit in die relatie helen en worden o.a. alle etherische koorden tussen jou en je moeder doorgesneden. Dit kan ook als een moeder al is overleden en in het Licht is.

Etherische koorden zijn verbindingen waarmee jullie elkaar (onbewust en ongemerkt) negatieve energie kunnen sturen. Wanneer deze koorden worden gesneden in een Engelen Healing, kan dat heel veel ruimte en opluchting geven. Alles wat liefde is en was in de relatie, blijft behouden.

14 februari is het Valentijns dag, en deze dag staat in het teken vaak van romantische liefde. Maar je kunt op deze dag ook je liefde en dankbaarheid uitdrukken voor vrienden en andere mensen die je dierbaar zijn.

Een thema dat ook passend is bij deze maand is poëzie. Als je daar iets mee hebt, is het wellicht leuk om zelf eens een gedicht te schrijven of een dichtbundel te lezen, alleen of samen.


1 februari Nieuwe maan

1-2 februari Imbolc, Maria Lichtmis

3 februari einde Mercurius retrograde

14 februari Valentijn

16 februari Volle Maan

Affirmatie

" Ik breng het Licht van vernieuwing in mijn leven".

Meditatie zuiver water

In de wintertijd slaat ons lichaam doorgaans meer gifstoffen op, o.a. als gevolg van stress en minder bewegen. Bovendien lijkt het vaak makkelijker om voldoende water te drinken in de zomer dan in de winter. Door nu bewust weer voldoende water te drinken, zuiver je je lichaam. Zo ruim je vanbinnen als het ware het winterafval op.

. Zet een glas bronwater klaar (zonder koolzuur!)

. Steek een kaarsje aan

. Haal een aantal keren diep adem, ontspan je lichaam

. Kijk naar het glas bronwater en houd het vast in je handen

. Zie en voel hoe zuiver het water is

. Denk nu aan de bron in de Aarde, waaruit dit zuivere water afkomstig is

. Visualiseer hoe de Spirit van Moeder Aarde deze bron gezegend heeft met Haar Liefde en licht, om ermee voor jou te zorgen

. Visualiseer hoe dit Licht aanwezig is in het bronwater dat je in je handen houdt

. Drink nu rustig en bewust het bronwater, voel hoe het in je lichaam komt, hoe het je zuivert en verfrist, hoe het je vult met Licht

. Dank het bronwater en Moeder Aarde voor deze gift

. Dank je kaarsje en doof het.


Actueel: Lady Portia over gerechtigheid

Afgelopen weken is er veel collectief leed naar voren gekomen toen bekend werd dat bekende Nederlanders en een regisseur van een populair tv programma zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, of daar van worden beschuldigd.

Lady Portia is een Verlichte Meester die je onder andere om hulp kunt vragen bij onrecht en rechtszaken, of wanneer je oordeelt over jezelf of anderen. Ze houdt zich bezig met Gerechtigheid en kansen. Zij heeft voor ons de volgende boodschap over gerechtigheid in zijn algemeenheid:

" Wanneer je iets meemaakt in je leven dat je als onrechtvaardig ervaart, is het altijd de moeite waard om rechtvaardigheid en gerechtigheid na te streven of te verkrijgen voor jezelf en/of anderen.

Soms is een gang naar de rechtszaal hiervoor nodig, maar vaak kan het ook op een andere manier. Vraag mij om hulp als een situatie voor jou als onrechtvaardig voelt, of als een situatie echt tegenwettelijk is. Ik zal je bijstaan met mijn liefde, inzichten, barmhartigheid en Goddelijke kansen voor jou creëren die passen bij jouw zielenpad."

En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Zorg goed voor jouw zaadjes van vernieuwing en tot de volgende nieuwsbrief!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl