September

04-09-2022

Lieve lezers,

Water en alle kwaliteiten van dit element staan centraal deze maand. Van de verfrissende dauw ´s morgens en nevel in de avonden, en de zuiverende regen, tot het water van zee, meren en rivieren.

Water helpt ons angsten en stress los te laten. Zo kan onze overvloed en levenskracht blijven stromen, ook in tijden van hoge inflatie.

Water helpt ons te verbinden met ons innerlijk en elkaar. Damara en Coventina, twee Britse Godinnen, verbonden aan respectievelijk overvloed en water, willen je heel graag bijstaan hierin. Net als de Eenhoorns, die je willen helpen met hun energie van zuiverheid en éénheid.


Nieuws uit de praktijk

Op dit moment ben ik bezig met de ontwikkeling en planning van workshops voor 2023. Omdat mensen verschillende agenda´s en werkritmes hebben, zal ik zowel op weekenden als doordeweeks workshops aanbieden.

Zo zal de basisworkshop Engelen- een eerste verkenning, te volgen zijn in een dagworkshop die ik afwisselend op een zaterdag of zondag geef. Je kunt deze workshop ook volgen op twee halve zaterdagen of drie doordeweekse avonden.

In principe geef ik de workshops in een fysieke ruimte, tenzij dit als gevolg van beperkende maatregelen niet mogelijk is. Qua opzet en uitvoering zullen de workshops daarom ook online prima te doen zijn.

Er komt ook een vervolgworkshop Engelen en een workshop over hoe je kunt werken met de Verlichte Meesters. De prachtige Aquarius Angels® Healing workshop zal ook weer te volgen zijn en er komt nog meer moois in 2023! Meer hierover volgt in de nieuwsbrief van oktober.


De energie van september

Wellicht is het je al opgevallen dat de avonden en ochtenden weer meer vocht en koelte brengen. Dit levert nieuwe, frisse energie op. Helemaal als je afgelopen periode vakantie hebt gehad.

Of misschien heb je het gewoon wat rustiger aan gedaan, omdat het nodig was vanwege de warmte. Doordat de zon nog krachtig is, beschikken we ook nog over de nodige manifestatiekracht. Kortom, we mogen weer lekker aan de slag gaan!

Pele, een vuurgodin uit Hawaïi helpt je graag bij het stellen van nieuwe doelen voor komende tijd. Ze helpt je ook deze doelen te behalen, vooral door je enthousiasme hiervoor te voeden.

Kuthumi, een Verlichte Meester, was een Sikh spirituele leider. Hij helpt je graag door vanuit focus toegewijd te zijn en blijven aan je levensdoelen. Met zijn hulp is het makkelijker om vormen van afleiding om je heen te negeren.

Damara, een moedergodin uit Groot Brittannië, geeft aan dat vakanties ook regelmatig het moment zijn waarop partners besluiten dat zij uit elkaar gaan. Zij ondersteunt vrouwen die weggaan bij de vader van hun kinderen, door ze advies en vertrouwen te geven.

Een scheiding leidt vaak tot een financieel verzwaarde situatie. Met de hulp van Damara kunnen vrouwen hun zelfvertrouwen behouden, m.b.t. de financiën. Zo kunnen vrouwen makkelijker in hun zorgende energie blijven naar de kinderen, ongehinderd door huishoudelijke zorgen.


Energiecyclus

Door het jaar heen is er een cyclus, van dagen/weken/maanden en seizoenen. De hoeveelheid zonlicht en warmte werkt door op de hoeveelheid energie die we hebben.

Tip: Neem een schrift of creëer een digitaal bestand. Maak voor jezelf aantekeningen over hoeveel energie je dagelijks hebt om dingen te doen, en hoeveel rust en slaap je nodig hebt. Door dit een jaar lang bij te houden, krijg je hier meer zicht op.

Je kunt dan kijken wat de patronen per dag, week en maand zijn, en wat je energiecyclus is in een jaar. Zo kun je je planning van activiteiten en werk afstemmen op je eigen energie door het jaar heen.


Overvloed in tijden van inflatie

Iedereen heeft de beschikking tot zijn of haar eigen overvloed. Dit betekent dat er altijd geld, middelen, en ondersteuning beschikbaar zijn voor dingen die overeenstemmen met jouw levensdoelen. Echter, door eigen angsten of keuzes die afwijken van je levensdoelen, kun je die overvloed onbedoeld blokkeren of moeizamer laten stromen.

Wanneer je je zorgen maakt over geld of andere middelen (zoals vervoer), kun je

Aartsengel Michael vragen je angsten en zorgen mbt je financiën weg te nemen

Je Beschermengelen vragen de situatie vanuit hun standpunt te bezien en je advies te geven

Aartsengel Ariël vragen je alles te brengen wat nodig is voor ....... (vul hier de situatie in). Bijvoorbeeld: stel, een levensdoel op het gebied van je gezondheid is dat je gaat sporten. Dan zoek je uit welke sport je wilt doen. Vervolgens leg je dit voor aan A.E. Ariël en vraag je haar alles op je pad te brengen wat hiervoor nodig is.

Damara, is een Engelse moedergodin die je overvloed brengt, gericht op je huishouden. Haar energie helpt je als vrouw om vanuit stevigheid en vertrouwen in huishoudelijke financiën je zorgende rol als moeder te vervullen.


Engelen over onze relatie met de natuur

Als mens maken we deel uit van de samenleving, en van de natuur. Het is belangrijk dat we leven in harmonie met de natuur, omdat we daarmee ook in harmonie leven met het deel van onszelf dat één is met de natuur.

Wanneer we dagelijks tijd doorbrengen in de natuur, geven we dit deel van onszelf ruimte. Onze ziel verlangt naar het ervaren van deze verbinding. Tegelijk kunnen we ook rust en onvoorwaardelijke liefde ervaren in de natuur, waardoor we ons geliefd kunnen voelen. De zuurstof buiten is gezond voor ons lichaam, en energetisch wordt onze aura opgeschoond.

Wanneer we de natuur beschadigen, door vervuiling of uitputting van bijvoorbeeld de bodem, werkt deze veranderde energie ook door op onszelf. Ook deze beschadigende handelingen zelf veroorzaken op een diep niveau in onszelf al spanning.

Alle handelingen die we in liefde voor de natuur doen en die duurzaam zijn, verhogen ons eigen gevoel van welzijn. Immers, ze zijn in lijn met het deel van onze ziel dat één is met de natuur.

Nu ons klimaat aan het veranderen is, en heel langzaam naar het klimaat van de huidige mediterrane landen verschuift, worden onze zomers warmer en droger. De Engelen en andere Lichtwezens dringen erop aan dat we onze levensstijl aanpassen, aan deze veranderingen op een manier die in harmonie is met de natuur.

Aartsengel Ariël brengt graag onder je aandacht welke stappen jij hierin kunt zetten. Je kunt haar gelijk vragen om je alles te brengen wat daarvoor nodig is. Wanneer je innerlijk contact maakt met haar bij een plek aan het water, kun je haar mogelijk makkelijker waarnemen.


Gechannelde boodschap van de Eenhoorns

" Wij brengen mensen een energie van zuiverheid en éénheid met Al wat is. Baby´s ontvangen deze energie moeiteloos, jonge kinderen vaak ook nog. Wanneer je als volwassene jezelf bewust energetisch hebt gereinigd, kun je onze energie makkelijker ontvangen."


Creëer een mooiere wereld door je te ontspannen

De Engelen zullen je altijd laten merken dat alles verbonden is met elkaar. Het motto van "Verbeter de wereld begin bij jezelf", is een mooie verwoording hiervan.

Door heerlijk te ontspannen en genieten, breng je vreugde in de wereld. Jouw blijdschap is goed voor jezelf, en werkt ook door op je omgeving. Je kunt het zien als een estafettestokje van geluk dat je door kunt geven. Of een druppel in het water, die steeds grotere kringen van geluk maakt.

Wanneer je vanuit deze ontspanning gaat dromen van een mooiere wereld, breng je daarmee nog meer positieve energie in de wereld. En nog belangrijker: dromen zijn de eerste stap in het manifestatieproces. Dus geniet, en begin in je gedachten deze wereld al mooier te maken!

Maitrea (de lachende Boedha), helpt je graag om plezier te ervaren! Dus verbind je in gedachten met deze Verlichte Meester, en vraag hem je te helpen plezier te ervaren.

Saint Germain kun je dagelijks vragen je te motiveren goed voor jezelf te zorgen. Je kunt hem ook vragen duidelijk onder je aandacht te brengen wanneer het tijd is voor je om te ontspannen/rusten.


Meditatie

Rond 21 september begint de herfst, als een balanspunt in het jaar: dag en nacht zijn even lang. Daarna zijn de dagen korter dan de nacht, en zullen we steeds langer binnen zijn. We laten de zomer achter ons, evenals alle eventuele zorgen en stress. Zo kunnen we met frisse energie de herfst starten.

. Nodig je Beschermengelen uit en de godin Coventina

. Zoek een plek aan het water, waar je ongestoord deze meditatie kunt doen. Het beste moment is om dit zo´n 1,5 uur voor zonsondergang te doen.

. Laat rustig de omgeving waar je bent op je inwerken. Merk hoe het licht al rustiger is, en langzaam vervloeit tot schemerlicht en dan tot donker.

. Vraag jezelf af welke zorgen, stress of angsten van afgelopen jaar je nog in je hebt.

. Vraag nu je Beschermengelen onder je aandacht te brengen welke stress of zorgen je nog hebt, waar je je niet van bewust bent.

. Doe als het veilig mogelijk is je handen in het water, of schep wat water over je handen. Voel of zie hoe zuiver het water is.

. Sprenkel het water over je hoofd en langs je lichaam, terwijl je Coventina vraagt je te helpen alle stress en zorgen in je los te laten en je zo te zuiveren.

. Merk op hoe alle negativiteit uit je lichaam en aura verdwijnt.

. Als je voelt dat je helemaal schoon bent, dank je het water, je Beschermengelen en Coventina.


Affirmatie

Je kunt onderstaande affirmatie dagelijks doen in de ochtend of avond, bijvoorbeeld tijdens je douche.

" Dit zuivere water spoelt al mijn zorgen en negatieve gevoelens van me af. Ik ben schoon en heb nieuwe energie."

En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Ik wens je een verfrissende septembermaand, vol hernieuwde energie!

In liefde,

Esmee van Haaften