Oktober

04-10-2021

Lieve lezers,

Wat hebben we al weer heerlijke avonden binnenshuis, terwijl de regen de aarde verfrist, en de wind ijverig eerste pogingen onderneemt de bomen van de bladeren te ontdoen. Kosmisch gezien hebben we te maken met Mercurius retrograde, wat een welverdiende periode weer brengt van doorgaan met lopende projecten of deze juist afronden. Deze maand hebben we daar in ieder geval nog volop energie voor.

De Engelen vragen je deze maand ook uitdrukkelijk om bewust om te gaan met communicatie, social media en nieuwsberichten. Daarover kun je verderop meer lezen.

En verder vindt je in deze nieuwsbrief nog een mooie meditatie, een affirmatie en een channeling van Verlichte Meester Babaji.

Nieuws uit de praktijk

Afgelopen weken was ik druk bezig met mijn eerste lezing over de Aquarius Angels ® Healing. Ik zat volledig in de flow hiermee, en dat brengt zo'n innerlijke rust, zekerheid, plezier en voldoening met zich mee. Het is iets dat ik iedereen van harte gun, en ook een belangrijke reden voor mij om dit werk als lichtwerker te doen!

Op dit moment ben ik druk bezig met de laatste praktische voorbereidingen voor de workshop Aquarius Angels® Healing deze maand. Zo leuk om te doen! Er is nog plek, dus meld je aan als je interesse hebt via workshop Aquarius Angels® Healing

Ondertussen brengen de Engelen en Verlichte Meesters me vrolijk volop inspiratie voor toekomstige workshops en lezingen, dus houd deze nieuwsbrief en mijn website in de gaten als je interesse hebt in het volgen van workshops voor persoonlijke/ spirituele ontwikkeling!

De energie van oktober

Deze maand is de laatste officiële oogstmaand, hoewel er vaak kleinschalig nog wat langer geoogst kan worden. Maar de lokale tuinderijen zijn eind van de maand meestal weer een periode gesloten voor de verkoop. Ook het vee zal dan weer op stal worden gezet.

Dit is een mooi moment om je te bezinnen op je persoonlijke oogst in je leven van afgelopen jaar/half jaar, en vooral om hier dankbaar voor te zijn. Deze dankbaarheid mag je ook naar jezelf hebben. Geef jezelf complimenten voor wat je bereikt hebt. Dankbaarheid houdt je hart open, zodat je nog meer voorspoed en geluk aan kunt trekken in je leven.

Dankbaarheid is ook een mooi tegenwicht voor de berichtgeving in vele media, en de vele commercials die je een gevoel kunnen geven van gebrek of een angst voor gebrek kunnen triggeren. Zo is het prima als je je nu al bewust bent van prijsstijgingen m.b.t. energie bijvoorbeeld, omdat er tekorten zijn of schaarste is in de levering. Dit kun je lezen in de nieuwsberichten. Maar bedenk dan wel wat jij kunt doen met deze informatie.

Je kunt hier zelf al actie op ondernemen door bijvoorbeeld bewust je verbruik omlaag te brengen. Je kunt daarbij ook bedenken dat je dankbaar bent voor onze mooie aarde, en voor de mogelijkheden die je hebt om minder energie te verbruiken, en zo de aarde te behouden. Een andere optie is bijvoorbeeld je termijnbedrag aan te passen per maand. Zo kun je verstandig omgaan met de informatie. Je blijft dan uit angst en in dankbaarheid.

Als een bericht je verontrust of uit balans brengt, vraag dan de Engelen om hulp. Vraag ze onder jouw aandacht te brengen hoe je het beste om kunt gaan met....(beschrijf de situatie die je verontrust/ uit balans brengt).

Je kunt ze daarna ook vragen je innerlijke vrede en blijdschap te brengen.

Zoals ik hierboven aangaf is Mercurius weer retrograde, tot 18 oktober a.s. Dit is een periode waarin je de energie goed kunt gebruiken om door te gaan met lopende zaken, of deze af te ronden. Zo kun je deze maand mooi nog werk verzetten, terwijl je energie langzaam terugloopt en overgaat naar de winterstand.

Het is ook een periode die van je vraagt om bewuster met communicatie om te gaan. Er kan eerder sprake zijn van misverstanden of heftige emoties. Dus dit is een goed moment om rustig te blijven en jezelf te oefenen in diplomatie.

Aartsengel Raguel kun je om hulp vragen, als er toch spanning of disharmonie in een relatie of samenzijn is. Hij brengt dan weer harmonie, of kan je helpen elkaar weer te begrijpen.

Je kunt ook in het algemeen de Engelen vragen je te helpen rustig, geduldig, tactvol en begripvol te blijven in de interactie met andere mensen, en je te helpen miscommunicatie te voorkomen. Vraag dit dan dagelijks, bijvoorbeeld tijdens een ochtendmeditatie.

De Engelen vragen je ook om balans te zoeken en te bewaren in je gebruik van (social) media en nieuwsberichten.

Er is veel misinformatie, en mensen voelen zich snel slachtoffer in situaties waar ze onvrede over hebben. Vaak is berichtgeving met opzet heel negatief en gericht op het triggeren of uiten van angst. Mensen verwoorden hun angsten, alsof ze al gemanifesteerd zijn tot realiteit. De Engelen vragen je om hier bewust van te zijn, en om te blijven relativeren en te doseren.

Het is goed om verbonden te zijn met wat er leeft in de samenleving, en tegelijk de kunst om uit de negativiteit van anderen en uit je eigen angsten te blijven. Maak bewuste keuzes in wanneer en hoeveel tijd je besteed aan (social) media, en hoe je jezelf in balans brengt en oog houdt voor al je zegeningen en mogelijkheden.

Je zorgen en blijdschap delen, kan heel verbindend zijn of mensen openen voor nieuwe gezichtspunten of invalshoeken. Probeer dit wel zo constructief mogelijk te doen. En realiseer je dat de wereld organisch is, altijd in beweging.

Als je graag een positieve bijdrage wilt leveren aan het grotere geheel, naar aanleiding van de actualiteit, vraag dan de Engelen wat bij jouw zielepad past om te doen. Voor de één betekent dit om iets onder de aandacht te brengen van mensen. Voor een ander betekent dit een actie in bijvoorbeeld het organiseren van een petitie. Voor nog een ander betekent dit een andere manier van werken ontdekken in bijvoorbeeld de landbouw en dit na een aantal jaren onder de aandacht brengen van anderen. Maar het kan ook bij jouw zieledoel passen om te leren loslaten, en te focussen op wat er bijvoorbeeld in je gezin, je straat of op jouw werkplek speelt.

Workshop Aquarius Angels® Healing

Van 22 t/m 24 oktober kun je deel nemen aan de workshop Aquarius Angels® Healing.

Het mooie van deze cursus is dat je leert om de wereld en alles wat je meemaakt vanuit liefde te bezien en ervaren. Je leert hoe je zelf je trilling hoog kunt houden, keuzes kunt maken vanuit liefde en lichter kunt leven. Hiermee breng je jezelf in de energie van het Nieuwe Gouden Tijdperk.

Je leert ook hoe je anderen healingen kunt geven met deze prachtige energie. Aan het eind van het weekend ontvang je een certificaat en ben je bevoegd om de Aquarius Angels® Healing als professional aan te bieden in een eigen praktijk.

Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers, dus meld je op tijd aan als je erbij wilt zijn via workshop Aquarius Angels® Healing

Meditatie

Als je gevoelig bent voor licht, kan het zijn dat de herfst en de winter je gevoelens van somberheid brengen. Het is de kunst om het licht van buiten en van de Bron te blijven voelen in je innerlijk. Dit innerlijk licht kun je laten schijnen en dan bewust in je huis of op je werkplek brengen door met intentie een kaarsje aan te steken. Kaarsen verhogen ook de energie op een plek.

. Maak een wandeling of fietstocht buiten, of doe iets leuks buiten de deur waarmee je je energie verhoogt.

. Loop dan bewust je huis in, met deze positieve energie, en de intentie om dit mee te nemen je huis in.

. Steek nu (veilig) een kaarsje aan met de intentie om je gevoelens van licht, blijdschap, gezelligheid en energie te bewaren via dit lichtje.

. Visualiseer hoe het licht van het kaarsje je hele huis vult met licht, blijdschap, gezelligheid en energie.
Affirmatie

"Mijn positieve gedachten zijn een eerste stap in het creëren van een mooie wereld."

(Esmee van Haaften)


Agenda

22 t/m 24 oktober Workshop Aquarius Angels® Healing

5 november Ontspannen start van je weekend (facebook live)

Gechannelde boodschap van Babaji

(Babaji is een Verlichte Meester uit de Himalaya, een yogi)

"Om dankbaarheid te kunnen ervaren, is het belangrijk dat je rust neemt. Gewoon een moment om in en uit te ademen, te stoppen met doen, te stoppen met denken en echt te voelen met je hart.

Laat je dankbaarheid je borst vullen met liefde, en laat je dankbaarheid daarna op je uitademing de wereld instromen".

En tot zover het Engelenlicht Nieuws van oktober. Geniet van je zegeningen, en wees geduldig met elkaar.

In liefde,

Esmee van Haaften