Mei

02-05-2021

Lieve lezer,

Wat een uitbundige kleurenpracht hebben we altijd in mei. Overal zijn er bloemen en huppelen er jonge dieren rond. Deze maand is de lente op haar mooist vind ik altijd. En wat is het heerlijk als we weer echt warme dagen hebben. Het triggert bij uitstek onze passie, en kan ons mooi in contact brengen met onze creatieve flow.

Warmte in ons hart en kleur in ons leven zijn altijd belangrijk, maar helemaal ook deze maand wanneer we de slachtoffers van oorlogen herdenken en onze vrijheid vieren. Vergeving is daarbij essentieel. Ook als we in vrijheid leven, is vergeving een wezenlijk aspect van ons leven. Meer hierover kun je verderop lezen.

Draken willen ons graag bijstaan om allerlei negatieve energieën die er zijn op te ruimen, ook als deze energieën in de Aarde zelf zijn opgeslagen.

En dan is er nog Moederdag, wat ook een mooi moment kan zijn om je dankbaarheid te uiten naar Moeder Aarde. Daarvoor is er dit keer een mooie meditatie.

Verlichte Meester Kuthumi tenslotte, geeft een mooie boodschap over focus en manifestatie.

Nieuws over de praktijk

Ook voor mij is het belangrijk mijn hart en mijn passies te blijven volgen, en daar tijd voor vrij te maken. Afgelopen jaren heb ik heel veel workshops gevolgd, en veel verschillende technieken geleerd om healingen en readingen te geven. Gaandeweg ben ik duidelijk gaan voelen dat het geven van consulten met de Aquarius Angels® en het werken met de Aquarius Akasha voor mij echt mijn liefde zijn. Net als het ontwikkelen en geven van spirituele workshops.

Om mij hier echt op te kunnen richten, ben ik gestopt met het aanbieden van andere healingen en readingen. Wel blijf ik natuurlijk gewoon samenwerken met de Aartsengelen en daarover schrijven, bijvoorbeeld in deze nieuwsbrieven.

Een aantal weken geleden gaf ik onverwachts een Aquarius Angels® Healing workshop, toen een collega van mij ziek was. Zij verzorgde nog wel de online techniek (met powerpoint) en ik gaf de training inhoudelijk. Dit was een prachtkans voor mij, en ik kijk er echt naar uit om in het najaar deze training te geven in mijn eigen praktijk.

 Creativiteit en flow

Creativiteit is een belangrijke en hele leuke manier om jezelf te verbinden met de levensenergie en zo je energie te laten stromen en toenemen. Als mens hebben we meerdere levensdoelen, waaronder ook op het gebied van creativiteit.

Dit kun je heel breed zien, van artistieke bezigheden tot het ontwerpen en aanleggen van een tuin, creatief koken, naaien of dingen bouwen bijvoorbeeld. Het gaat letterlijk over creëren.

Aartsengel Gabriël helpt je hier graag bij, net als Aartsengel Sandalfon (muziek) en Aartsengel Jophiël.

Verlichte Meester Paul de Venetiaan helpt je ook graag bij artistieke activiteiten.

En voor allemaal geldt natuurlijk dat ze je vrije wil respecteren en je pas helpen als je ze daar om vraagt.


Vergeving

De meesten van ons hebben zelf geen oorlog meegemaakt, maar waarschijnlijk wel familie (gehad) die dat wel heeft meegemaakt. Het is heel begrijpelijk dat slachtoffers van de oorlogen en hun nabestaanden moeite hebben om mensen die daarbij betrokken waren te vergeven. Maar door te vergeven maak je jezelf en de ander vrij.

Dat kun je je als volgt voorstellen: jij en de ander zijn aan elkaar verbonden met een hele dikke zware kabel, die als een touw om jullie middel heen is geknoopt. Door die kabel gaan allerlei negatieve gedachtes en emoties als boosheid, wrok, verdriet, ontreddering, onbegrip, gevoelens of gedachten over wraak, schaamte enz. Zolang jij de ander of jezelf niet vergeeft, blijven jij en de ander gebonden aan elkaar. De negatieve gedachtes en emoties sturen jullie ook naar elkaar.

Op het moment dat jij besluit te vergeven zeg je eigenlijk: het is niet goed wat er is gebeurd, wat jij/ik/zij hebben gedaan, maar ik laat het los, ik laat de ander los. Je verbreekt dan die hele zware kabel, waardoor je jezelf en de ander vrijmaakt.

Je kunt hierbij hulp vragen aan Aartsengel Zadkiel (vergeving) en Aartsengel Chamuel (innerlijke vrede). Leg dan duidelijk uit wie/wat je los wilt laten, wie je wilt vergeven (inclusief jezelf) en dat je graag innerlijke vrede ervoor in de plaats wilt. Vraag dan deze Engelen om je hierbij te helpen.

Het beste werkt het als je aangeeft dat je iedereen die erbij betrokken was wilt vergeven (leg de situatie uit).

Door te vergeven creëer je dus vrijheid voor jezelf en voor anderen. Dit geldt voor ons allemaal, ongeacht wat het is dat we hebben gedaan of meegemaakt. Vergeven is liefde.


De Aarde energetisch reinigen met hulp van Draken

Alles wat wij doen, creëert energie die achter kan blijven op de plek waar we zijn geweest. Dit kan hele mooie en fijne energie zijn, of hele zware en pijnlijke energie. Oorlog laat bijvoorbeeld op heel veel plekken ook in de grond een hele zware energie achter.

Ik woon op een plek waar regelmatig verdwaalde zielen uit de oorlog langskomen. Deze kunnen gewoon het Licht in worden begeleid door iemand die hier kundig in is. Zelf heb ik dit ook al meermaals gedaan.

Daarnaast helpt het om Draken om hulp te vragen om de energie in de grond te reinigen. In mijn ervaring is het iets dat een aantal keren herhaald moet worden, voordat de energie echt beter wordt. Maar het helpt absoluut!

Vuurdraken en de Rood-Zwart-Gouden Draken van Thor kunnen je hierbij goed helpen. Met hun etherische vuur kunnen ze krachtig en diep in de aarde reinigen. En net als de Engelen respecteren zij je vrije wil en helpen pas als je ze erom vraagt.

Het is belangrijk om te respecteren dat je openbare plekken of je eigen woonruimte en de grond daaronder energetisch mag reinigen. Maar gaat het om een plek die in bezit is van iemand anders, dan mag het alleen met toestemming van die ander gedaan worden.


Meditatie: Moeder Aarde bedanken

De Aarde is een echte moeder voor ons. Zij geeft ons eten en drinken, energie en wij mogen altijd al onze zorgen of overtollige energie aan haar geven, zodat zij het transformeert tot een voedende energie.

Maar om te zorgen dat wijzelf in balans blijven en dat Moeder Aarde niet overbelast wordt, is het belangrijk dat wij ook liefde en dankbaarheid de aarde in laten stromen.

. Zoek een rustige plek waar je veilig en ongestoord deze meditatie kunt doen.

. Je mag zitten of staan, maar zorg dat je voeten goed plat op de aarde staan.

. Ontspan je lichaam, en adem een aantal keren diep in en uit.

. Breng je aandacht naar jezelf en de plek waar je bent. Voel hoe je voeten op de grond staan en open je voetzolen.

. Visualiseer voor jezelf nu eerst dat je verbonden bent met de Bron, door een koord van licht vanuit je kruin tot in de Bron te brengen.

. Voel hoe het licht uit de Bron via dit koord in je stroomt en je helemaal vult met liefde en licht en door je voeten heen twee meter de grond in gaat. Ook je aura wordt helemaal gevuld met dit licht.

. Bedenk wat Moeder Aarde allemaal voor jou is, wat zij jou geeft.

. Dank Moeder Aarde hiervoor.

. Laat nu het licht vanuit de Bron door je heen stromen en via je voeten diep de aarde in gaan. Visualiseer hoe het licht als een prachtige straal helemaal naar het middelpunt van de aarde stroomt.

. Laat dit licht een tijdje door je heen stromen.

. Laat dan rustig de lichtstraal in de aarde weer vervagen.

. Breng je aandacht weer terug naar jezelf, je eigen lichaam en de plek waar je bent.


Gechannelde boodschap van Kuthumi

Kuthumi was een Sikh spirituele leider die leefde rond 1800 A.D.

"Op dit moment is er wereldwijd nog steeds heel veel gaande; de Coronapandemie, nieuwe varianten van Covid-19, veel mensen die hulp nodig hebben en jullie eigen politieke situatie. Het is belangrijk dat jullie individueel en collectief je focus behouden op hetgeen je graag wilt hebben in je eigen leven en als samenleving.

Focus dus op je wensen en je toekomst. Focus op hoe je die gaat creëren en realiseren. Zet de stappen die daarvoor nodig zijn.

Deze maand en komende maanden kan je energie snel toenemen, waardoor je ook gerichte resultaten kunt behalen. Maak goed gebruik van deze (manifestatie) energie door dit vanuit de juiste focus te doen."

En tot zover het Engelenlicht Nieuws van mei.

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief, door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl

In liefde,

Esmee van Haaften