Maart

28-02-2021

Lieve lezer,

Langzaam trekt de winter zich terug, om plaats te maken voor het voorjaar. Warme dagen vol zonneschijn vormen een welkome afwisseling op dagen met sneeuw, regen en koude. De eerste voorjaarsbloeiers brengen al kleur in onze wereld, krokussen vrolijken het gazon op en donkere struiken zijn bespikkeld met minuscule groene knopjes.

Waar de koude dagen ons nog uitnodigen onze plannen voor dit jaar verder uit te werken, lokken de warme dagen en de zonneschijn ons naar buiten en verleiden ons ertoe in beweging te komen. De bekende voorjaarskriebels zijn vaak verbonden met nieuwe liefde en met het schoonmaken van ons huis. Want pas als het oude opgeruimd is, hebben we echt ruimte voor nieuwe dingen in ons leven en in ons huis.

Op 21 maart begint het voorjaar tijdens de Lente-equinox. De dagen zijn dan precies even lang als de nachten. Het is een moment van balans, waarna de dagen langer worden en onze energie toe gaat nemen. Een mooie tijd om na te denken over groei, perspectief en balans. En om de eerste actiestappen hiervoor te zetten.

Perspectief

De Engelen willen graag dat je vooruit blijft kijken en jezelf perspectief geeft. Dat lijkt wellicht haaks te staan op onze dagelijkse realiteit en alle beperkende maatregelen in verband met de Corona pandemie. Het kan aanvoelen alsof juist alle perspectief ontbreekt of verdwijnt. Helemaal nu het al zo lang duurt, er nieuwe varianten van het virus zijn en er een avondklok geldt.

Maar niet weten waar je over een jaar staat als samenleving en als individu, geeft je juist de ruimte om voor jezelf echt een nieuwe koers uit te zetten. Dus stap uit de illusie dat er geen perspectief is op een fijn leven.

We zitten als wereld in een overgangsfase naar een nieuwe manier van leven. We mogen leven vanuit ons hart en ons vanuit liefde verhouden tot onszelf, tot elkaar en tot de Aarde. We mogen voelen of normen en waarden voortkomen uit angst of uit liefde. Dit vraagt om rust en ruimte voor reflectie op ons leven en onze ethiek..

Ondertussen kun je jezelf regelmatig de vraag stellen: Wat kan ik nu doen om mijn leven leuker te maken? Vooral als je merkt dat je energie afneemt, als het aan passie ontbreekt, is het belangrijk om een nieuwe activiteit te doen, of een hobby weer nieuw leven in te blazen. Perspectief kan namelijk ook gaan over de korte termijn: wat voor leuks doe je vanavond of morgen?

De Godin Pele (een vuurgodin uit Hawaï) kun je om hulp vragen als je op zoek bent naar iets dat jou weer passie brengt in je leven. En je kunt natuurlijk ook je Beschermengelen om hulp vragen hierbij.Meditatie: groei

Deze meditatie kun je buiten doen op een plek waar je nieuw leven ziet opkomen. Je kunt het ook binnen doen, en dan wat zaadjes en een pot met aarde klaarzetten. Doe deze mediatie het liefst op of na 21 maart.

. Ontspan je lichaam, voel vanaf je kruin tot je voeten of je lichaam echt ontspannen is.

. Adem een aantal keren diep in en uit. Voel of je adem goed in je buik zit.

. Voel hoe je voeten op de grond staan, en hoe de chakra's onder je voetzolen zich openen.

. Voel hoe de subtiele energie van Moeder Aarde door je voeten je lichaam binnenstroomt.

. Kijk naar het nieuwe groen/de zaadjes en pot met aarde.

. Stel jezelf de vraag wat jij graag wil laten groeien in je leven? (Wil je iets nieuws leren? Wil je iets op een nieuwe manier gaan doen? Wil je een nieuwe liefde in je leven? Wil je nieuwe vrienden? Wil je iets nieuws doen met een ruimte in je huis? Enz. Je kunt hiervoor ook terugkijken naar je aantekeningen van januari/februari)

.Wat is ervoor nodig om dit te realiseren?

. Hoe verhoudt dit zich tot je huidige omstandigheden? Welke stappen kun je komende tijd al zetten? . . Welke stappen worden juist makkelijker nu?

. Welke stappen kun je beter zetten na de Coronapandemie?

. Schrijf al je antwoorden op.

. Kijk nu naar het nieuwe groen en stel je voor hoe je jouw wens gaat realiseren, stap voor stap. Stel je voor hoe het uitgroeit tot je je doel hebt bereikt. / Of pak de zaadjes en doe deze in de pot met aarde. Stel je hierbij voor dat dit de zaadjes zijn van jouw wens. Bedenk dat de stappen die je gaat zetten, de zaadjes zijn die je zult verzorgen tot ze uitgroeien tot een mooie sterke plant. Voel hoe het is als je je doel hebt bereikt, je wens hebt vervuld. Geef de zaadjes wat water en blijf ze verzorgen komende tijd tot je een mooie plant hebt.

. Breng dan je aandacht weer terug naar je voeten, voel hoe ze op de grond staan, stevig.

. Breng je aandacht terug naar de rest van je lichaam, de plek waar je bent, en haal een aantal keren diep adem.

. Drink zuiver water.


Earth Steps

Omschakelen naar een groene en duurzame manier van leven, kan heel leuk en bevredigend zijn. Maar als je hieraan begint kan het je ook overweldigen. Waar moet je beginnen? Onze manier van leven is zo los komen te staan van wat goed is voor de aarde, dat er heel veel stappen genomen kunnen worden. Welke stap kies je dan?

Uiteindelijk is je belangrijkste criterium dat wat jou het meeste plezier en voldoening brengt. Of nog simpeler, de stap die nu voor jou haalbaar is. En dan ga je zo door met de volgende stap en de volgende.

Vertrouw erop dat sommige stappen nu nog ondenkbaar lijken, maar er in praktijk zomaar heel veel kan veranderen. Zo kan ik inmiddels in de lokale supermarkt veel meer biologisch eten kopen, dan een jaar geleden. Geweldig!

Tip:

Koop een leuk klein schrift: jouw Earth Steps boekje. Hierin zet je telkens de stap die je hebt gezet. Geef jezelf dan ook een compliment bij elke stap, en schrijf op hoeveel plezier je hebt van de stap. Je kunt zo'n boekje ook digitaal maken, en elke stap opsieren met mooie foto's.


Loslaten

Groei in ons leven gaat regematig gepaard met veranderingen. Daarbij is het een natuurlijk proces dat de relaties die je hebt met anderen ook veranderen. Het kan zijn dat je merkt dat je anders om wilt gaan met de mensen om je heen, of met jezelf. Of dat een relatie die je hebt niet meer werkt voor jou.

Mensen loslaten kan soepel gaan als een contact ongemerkt verwatert.

Maar een romantisch relatie loslaten of een relatie met een familielid verbreken wordt vaak intenser en als pijnlijk ervaren. Toch is het goed om je eigen groei en verandering te respecteren, en je hart te blijven volgen.

Normen en waarden die voortkomen uit angst, dogma's, familieovertuigingen of sociale druk kunnen je serieus belemmeren om je eigen zielenpad te leven. Deze angstgedachten ondermijnen daarmee je geluk en gezondheid. Een bekende overtuiging is bijvoorbeeld dat je slecht of egoïstisch bent als je kiest voor je eigen geluk.

De Engelen en Verlichte Meesters ondersteunen je daarom graag tijdens het proces van loslaten. Je maakt hiermee ruimte voor de mensen, contacten en relaties die nu bij je passen. Tegelijk geef je de mensen die je loslaat ruimte om gelukkig te zijn of worden met andere mensen die beter bij ze passen.

Het helpt om mensen liefdevol en met tact/gratie los te laten. Bedank ze voor wat ze zijn geweest voor jou, en wees tegelijk eerlijk over jouw verandering en nieuwe behoeftes.

Als je voelt dat er veel pijn zit in een relatie die je los wilt laten, kun je eerst een healing voor jezelf doen op die relatie. Een Aquarius Angels® Healing bijvoorbeeld. Dit helpt je om het met innerlijke vrede af te ronden.

Aartsengel Raguel kun je vragen om je de woorden te brengen waarmee mensen (benoem specifiek om wie het gaat) je boodschap begrijpen. Je kunt hem ook vragen om harmonie in een relatie te brengen. Leg dan ook uit om welke relatie het gaat.

Aartsengel Haniël kun je om hulp vragen bij het loslaten van relaties of contacten die niet langer bij je passen. Zij kan je helpen dit met gratie te doen.

Isolde ken je wellicht uit de verhalen over Tristan en Isolde. Zij kan je helpen om te gaan met gevoelens die voortkomen uit een verbroken romantische relatie.

Affirmatie

" Ik sta mezelf toe te groeien. Hiermee zaai ik de zaden voor mijn eigen geluk."

Door dagelijks deze affirmatie hardop te zeggen help je je eigen trilling hoog te houden.


Gechannelde boodschap van Dana

Dana is een Keltische Moedergodin. Zij heeft de volgende boodschap voor je:

"Je zelfwaardering en zelfliefde vormen de basis van de relatie die je hebt met anderen en de wereld waar je deel van uitmaakt. Het is belangrijk dat je een balans bewaart in zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

Dit begint met luisteren naar je eigen hart en het respecteren van je eigen wensen. Door dingen te doen die je blij maken en jezelf te waarderen, open je je hart. Daarmee wordt het makkelijker om je open te stellen voor de behoeftes van anderen."

En tot zover het Engelenlicht Nieuws van maart. Ruim op vanuit je hart en geniet van de zaden die je gaat zaaien.

In liefde,

Esmee van Haaften