Maart verdieping

20-03-2022

Lieve lezers,

De lente gaat van start! Er is al volop groei en nieuw leven te ontdekken buiten, en wat worden de dagen alweer heerlijk warmer.

Het begin van de lente, 20 maart is het evenwichtspunt waarop dag & nacht even lang zijn. Een goed moment om stil te staan bij een gebalanceerde aanpak van wat jij wilt laten groeien in je leven. In deze special vind je daarom verschillende oefeningen en manieren om samen met de Engelen en Verlichte Meesters te werken aan balans in je groei.

Maar er is ook aandacht voor gebalanceerde groei van ons welzijn, op een duurzame manier. En natuurlijk is er weer een mooie affirmatie die je ondersteunt in het thema van deze nieuwsbrief.


Balans in je groei

. Kies een plek buiten of binnen waarin je rustig deze oefening kunt doen. Leg alvast pen en papier klaar.

. Steek als je binnen bent een kaarsje aan.

. Nodig Verlichte Meester Boedha, Aartsengel Michaël en je Beschermengelen uit

. Vraag Aartsengel Michaël en je Beschermengelen onder je aandacht te brengen wat jij deze lente tot ontwikkeling mag laten komen in je leven.

. Schrijf alle antwoorden die in je opkomen op.

. Vraag nu aan Boedha hoe je op gebalanceerde wijze aan deze ontwikkeling(en) kunt werken. Wat is het dat jij kunt doen om in balans te blijven tijdens je groei?

. Schrijf alle antwoorden op.

.Vraag eventueel nog om verduidelijking, schrijf de antwoorden op.

. Bedank Boedha, Aartsengel Michaël en je Beschermengelen, blaas het kaarsje uit en dank het.

. Grond jezelf


Praktische alledaagse taken & het leven van je zielendoelen

Als mens mogen we onszelf voortdurend ontwikkelen. Maar daarnaast leven we ook gewoon ons praktische dagelijkse leven met allerlei zaken en praktische karweitjes, zoals het huishouden, eten koken en het doen van onze administratie.

Verlichte Meester St. Germain kan je heel goed helpen om je balans te bewaren hierin. Je kunt hem als volgt om hulp vragen: "Verlichte Meester St. Germain, help me alsjeblieft een balans te bewaren tussen het leven van mijn zielendoelen en het doen van allerlei praktische zaken die horen bij dit leven op aarde."

Bovendien kan hij je ook goed helpen om een balans te bewaren tussen inspanning en ontspanning: "Verlichte Meester St. Germain, help me alsjeblieft een balans te bewaren tussen inspanning en ontspanning." Vraag St. Germain dit gerust dagelijks, bijvoorbeeld bij je ochtendmeditatie.


Groei van welzijn & het behoud van de Aarde

De uitdaging waar wij als mensheid nu bij uitstek mee te maken hebben, is het verhogen van ons welzijn en het wereld breed eerlijk verdelen van voedsel/water/rijkdom & grondstoffen, terwijl we zodanig leven dat de Aarde behouden blijft voor ons en de toekomstige generaties.

Aartsengel Ariël brengt graag onder je aandacht hoe je jezelf kunt inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming. Nodig haar rustig uit, het liefst buiten bij een plek aan natuurwater, en stel haar je vragen hierover. Je kunt haar vertellen waarin je wilt groeien, en dan vragen hoe je dat op een duurzame manier kunt doen. Maar je kunt haar ook vragen of zij onder je aandacht brengt hoe jij kunt groeien in je ontwikkeling van duurzaam leven.

Verder kun je Aartsengel Ariël ook vragen je de mensen en middelen te brengen die hiervoor nodig zijn. Neem pen en papier mee, zodat je haar antwoorden kunt opschrijven en bedank haar daarna voor haar hulp.

Denken, voelen en doen

Een belangrijk onderdeel van balans in je leven, is het evenwicht tussen denken, voelen en doen. Wanneer je aarding in orde is, zal dit makkelijker en beter verlopen. Check daarom regelmatig of je nog goed gegrond bent. Vraag desnoods meerdere keren per dag, bijvoorbeeld tijdens de pauzes in je werk/bezigheden, aan de Engelen of Aardedraak om je goed te gronden.

Daarnaast is het bewust afwisselen van denken, bewegen/sporten en creativiteit ook een goede en praktische manier om je balans hierin te bewaren.


Affirmatie

"Deze lente breng ik balans in mijn groei."


En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Geniet van een nieuwe lente in je leven en houd jezelf in balans!

In liefde,

Esmee van Haaften