Kerstspecial

19-12-2022

Lieve lezers,

De kersttijd is met recht magisch! Extra liefde, licht, verbinding en blijdschap worden met groot enthousiasme door de Engelen naar onze harten en huizen gebracht. Wanneer wij feestvieren, vieren de Engelen met ons mee!

Tussen Kerstavond en Drie Koningen (6 januari) is de scheiding tussen onze aardse wereld, en de wereld van de Lichtwezens minimaal. Ook dit is een deel van de magie. Het brengt ons extra mogelijkheden om samen met de Lichtwezens het oude jaar los te laten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Dit geldt ook voor de mensen die Midwinter (21 december) vieren. Vanaf dat moment zijn er ook voor hen de zogenaamde twaalf heilige nachten. De Lichtwezens zijn altijd beschikbaar voor iedereen, ongeacht waar je in gelooft!


Midwinter

Het gebruik om een kerstboom te versieren komt uit de oude natuurreligies. Daarin wordt met Midwinter gevierd dat we de kortste dag van het jaar hebben gehad. Hiermee komt het licht van de zon symbolisch terug in de wereld, omdat vanaf dit punt de dagen weer langer worden. De zon/het licht wordt symbolisch opnieuw geboren. Vanaf nu zal onze eigen energie daarmee ook langzaam terug komen.

Ook als je dit niet ceremonieel viert, zou je wel een moment kunnen nemen op 21 december om dit punt in het jaar bewust te beleven. Je kunt in gedachten het licht van de zon terug verwelkomen in de wereld, of de zon danken voor al het goeds dat het brengt in je leven.Kerst

Met Kerst wordt de geboorte van het kindje Jezus gevierd. Het is een viering van het Licht dat hij in deze wereld bracht daarmee in het donker van de winternacht.

Nadat Jezus een spirituele opleiding volgde tijdens zijn leven, ontving hij het Christuslicht. Dit is het gouden licht van onvoorwaardelijke liefde. Het is een energie in het universum die beschikbaar is voor ons, zodat wij ook hier op aarde een leven kunnen leiden vanuit liefde. Jezus liet ons zien hoe je vanuit deze liefde kunt helen, verbinden en verlichting kunt bereiken.

Alles wat je doet tijdens Kerst vanuit de intentie van liefde, is hiermee heel passend. Dit geldt ook voor wat je doet voor jezelf. Het is net zo belangrijk om jezelf liefde te geven, als het is om liefdevol te zijn naar anderen.

Verlichte Meester Jezus vult je graag met Zijn liefde, dus nodig hem gerust uit om je op Kerstavond of Kerstochtend deze liefde te brengen. En natuurlijk mag je hem ook op andere momenten altijd hiervoor uitnodigen.

Hij laat je verder ook weten dat het belangrijk is om altijd hoop te houden, hoe donker je eigen leven of een situatie soms ook lijkt. Er is een altijd een lichtpuntje, een stralende ster, een venster waarachter een kaars brandt.

Er is altijd liefde, maar soms is het nodig dat je in beweging komt om dit licht te ontdekken en weer toe te laten in je leven. Vertrouw op je eigen hart. Want dit is de plek waar de Lichtwezens jou het makkelijkst kunnen vullen met hun liefde en leiding.Moeder Maria & ons Innerlijk Kind

Voor veel mensen gaan de feestdagen over samenzijn met je dierbaren. Vaak zijn dit gezinsleden of familieleden. Maar wellicht dat je afgelopen weken al hebt gemerkt dat er daardoor onverwerkte familiekwesties in jezelf naar boven zijn gekomen. Het gaat daarbij vaak om oude pijn van ons Innerlijk Kind. Dit is het deel van onszelf dat ervaringen uit onze kindertijd vasthoudt. Dat zijn de fijne ervaringen en de minder fijne.

Moeder Maria, de moeder van Jezus, heeft een hele zorgzame en helende energie die ons Innerlijk Kind goed kan gebruiken. Dus nodig haar vooral uit wanneer je voelt dat oude pijn uit je kindertijd omhoog komt. Leg haar uit om welke ervaring het gaat, en vraag haar dan voor jouw Innerlijk Kind te zorgen.

Zij geeft aan dat ze dit met heel veel liefde en zachtheid voor je doet. Zo kun jij gevuld met deze energie, zelf ook liefde en zachtheid delen met anderen om je heen.

Zij vertelt me verder dat ze ook graag extra liefde aan je Innerlijk Kind geeft, wanneer je Innerlijk Kind zich al prima voelt. Dus voel je vrij om haar ook dan uit te nodigen.Feest!

Een belangrijke manier om onszelf te vullen met liefde, is door te ontspannen, te genieten en plezier te maken. Ik merk regelmatig hoeveel humor Engelen, Verlichte Meesters en andere Lichtwezens hebben. Zo waren er pasgeleden een paar Engelen die naast me stonden in de sportschool en me al lachend gezellig na zaten te doen. Super grappig!

Wanneer we zingen, dansen, lachen, genieten, feesten, vieren de Engelen met ons mee! En kadootjes mogen absoluut gegeven worden! Het gaat om de intentie, de liefde die eronder zit. We leven in een fysieke wereld, en mogen ook echt genieten van het materiële. Bovendien zijn er genoeg manieren waarop je dit op een duurzame manier kunt doen, waarbij je een eerlijke prijs betaalt voor je produkt of dienst.

Aartsengel Chamuel helpt je graag een cadeau te vinden voor iemand. Leg uit voor wie het is en vraag Aartsengel Chamuel wat een passend cadeau is voor deze persoon.

De heilige Padre Pio helpt je graag om in de feeststemming te komen, wanneer je hem hiertoe uitnodigt! Zodra je hem in gedachten aanroept, voel je direct zijn blije energie!Kerstdiner, licht doorgeven aan elkaar

Het kerstdiner is voor veel mensen een feestelijke traditie. Tijdens deze feestmaaltijd, kun je een moment nemen met elkaar, om je waardering voor elkaar en je dankbaarheid uit te spreken. Dit versterkt jullie liefdesband met elkaar.

. Laat één persoon een centrale kaars aansteken, met de intentie dat jullie stil staan bij het licht dat jullie in elkaars leven brengen.

. Laat dan de eerste persoon een klein kaarsje aansteken met het licht van de centrale kaars.

. Deze persoon spreekt uit wat voor goeds, moois, fijns enz. de persoon links van hem/haar in diens leven brengt.

. Laat deze eerste persoon degene links van hem/haar daarvoor ook danken, en onderwijl het lichtje van de persoon links aansteken. Je kunt daarbij een zegening of wens uitspreken, zoals: "Moge er licht, liefde en vrede zijn in je leven." Of " Moge er licht, blijdschap en alle goeds zijn in je leven." Spreek een wens uit die goed voelt voor jou!

. Dan spreekt de tweede persoon, wiens lichtje net is aangestoken, uit wat degene links van hem/haar voor moois in diens leven brengt. Deze tweede persoon spreekt zijn/haar dank daarvoor uit en steekt het kaarsje van de persoon links aan, met een zegening/wens erbij.

Enzovoort tot iedereens kaarsje brandt. Let op dat de eerste persoon ook aan de beurt komt met een extra kaarsje!Meditatie: Vredeslicht de wereld inzenden

Een belangrijk thema met Kerst is altijd: vrede op aarde. Wanneer wij gevuld zijn met liefde, en dit de leidraad is in ons leven, willen we ons automatisch ook richten op harmonie en vrede. Deze vrede begint dus bij onszelf. Daarom zie je hieronder een mooie meditatie die je hierbij kan helpen.

Nodig Aartsengel Chamuel uit bij deze meditatie.

. Steek een kaarsje aan met de intentie te mediteren op vrede, en deze vrede de wereld in te zenden.

. Haal een aantal keren diep adem, ontspan je lichaam.

. Vraag Aartsengel Chamuel je te vullen met innerlijke vrede.

. Mediteer op wat vrede voor jou inhoudt. Visualiseer deze vrede. Zie voor je hoe de wereld er voor jou uitziet en voelt wanneer deze gevuld is met vrede.

. Vraag nu Aartsengel Chamuel om vrede door jou heen te laten stromen, en jouw huis hiermee te vullen. Houdt hierbij je handen omhoog ongeveer op schouderhoogte, met de handpalmen naar buiten gericht. Laat de vrede uit je handpalmen stromen.

. Laat nu deze vrede rustig door je heen vanuit je huis naar buiten stromen. Visualiseer dat je woonomgeving hiermee gevuld wordt. Zie het bijvoorbeeld als een wit, zuiver liefdeslicht dat naar buiten stroomt.

. Als je dat wenst, kun je in gedachten de vrede verder de wereld in laten stromen, naar een plek die het nodig heeft. Vraag daarvoor aan Aartsengel Chamuel om de vrede door jou heen te laten stromen naar die plek en de plek ermee te vullen.

. Op een bepaald moment voel je dat er niets meer uit je handen stroomt, of dat het voor jou genoeg is zo. Wordt je nu weer gewaar van je eigen lichaam en de plek waar je je bevindt.

. Vraag de Engelen om je goed te aarden.

. Haal diep adem en beweeg rustig je lichaam.

. Dank Aartsengel Chamuel en de Engelen, en dank het kaarsje. Doof het kaarsje, of laat het onder toezicht branden met de intentie dat het vrede blijft uitstralen op die plek.Oud & Nieuw

Oud en Nieuw is een prachtig moment om bewust terug te kijken op afgelopen jaar, het los te laten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen.

Aartsengel Jeremiël helpt je graag terug te blikken, en onder je aandacht te brengen wat je los mag laten. Dit overzicht heeft dan vooral betrekking op je eigen leven. Hij helpt je ook met het verwerken van eventuele emoties, wanneer je hem daarvoor uitnodigt.

Aartsengel Jophiël helpt je graag om je gedachten opgeruimd en positief te houden, wat een prima start is voor het nieuwe jaar! Dus nodig haar vooral uit om je hierbij te helpen.

Aartsengel Michaël brengt graag onder je aandacht wat jouw levensdoelen zijn voor komend jaar, wanneer je hem hiertoe uitnodigt.


Ik wens je hele fijne feestdagen en een prachtige start van 2023!

In liefde

Esmee van Haaften