Kerstspecial Engelenlicht Nieuws

23-12-2020

Lieve lezer, mooi mens,

Morgenavond is het kerstavond, een avond die voor velen erg magisch is. Misschien geniet je gewoon van een paar vrije dagen, gezelligheid, lekker eten en lichtjes in deze donkere dagen. Of je viert de geboorte van het kindje Jezus, dat later het gouden Christus Licht in zich kreeg en zo in deze wereld bracht.

Kerst is een feest van verbondheid, het delen van liefde, streven naar harmonie en vrede, en vrijgevigheid naar de minder bedeelden. Het is bij uitstek een feest waarin er op grote schaal wordt nagedacht over wereldvrede.

Als mensheid bewegen we ons naar een tijdperk waarin we opnieuw leren hoe we kunnen leven vanuit ons hart, vanuit liefde. Met iedere liefdevolle gedachte, emotie of handeling breng je jezelf en anderen een stap dichter bij deze Nieuwe Gouden Tijd, waarin onze aura goudkleurig is, en de wereld eindelijk in vrede zal zijn.Kerst boodschap van Aartsengel Chamuel

" Lieve mensen, deze kerst voelt voor veel mensen helemaal niet feestelijk. Er zijn veel mensen die dit jaar hun baan zijn kwijtgeraakt, of veel minder inkomsten hebben. Er zijn mensen die ziek zijn of zijn geweest of iemand verloren hebben aan de Corona. Er zijn veel maatregelen, die een streep hebben getrokken door de laatste weken van dit jaar en de eerste van het nieuwe jaar. Dingen moeten opeens heel anders. En (gedwongen) veranderingen roepen vaak gevoelens op van onmacht, verdriet en angst of onzekerheid.

Veel mensen kunnen de kerst niet vieren zoals ze misschien hadden gewild of gedacht te vieren. Dan kan het lastig zijn om nog bij je gevoelens van liefde, blijdschap en dankbaarheid te komen. Als dit zo is voor jou, vraag mij dan om je innerlijke vrede te brengen met deze situatie. Het helpt altijd om specifiek te benoemen waar je onvrede mee hebt, en mij te vragen je daar innerlijke vrede mee te brengen. Dit helpt je om je hart weer te openen, zodat je open kunt staan voor alle zegeningen die besloten liggen in deze tijd.

Wij als engelen zien alles vanuit een ander perspectief. Zo zien wij hoe mensen nu de kans hebben om kerst kleiner te vieren, en dit vanuit meer rust tijdens de voorbereidingen te doen. Er waren minder mogelijkheden om inkopen te doen, en vooraf of tijdens de kerst uitgaan kan niet. Ook de kerstborrels of kerstvieringen op werk, sport of andere clubs zijn er niet. Dit haalt voor veel mensen een stuk onrust en overbelasting in deze tijd van het jaar weg.

Zo kunnen mensen weer terug komen bij de essentie van kerst, en vanuit rust ook makkelijker de weg vinden naar innerlijke vrede en harmonie. Tegelijk helpt dit om rustig vooruit te kijken naar het komende jaar, en je echte hartenwensen te voelen, wat uiteindelijk de eerste stap is in het leven van je zielendoelen."Meditatie innerlijke vrede

. Steek een kaarsje aan met de intentie om bij je eigen innerlijke vrede te komen.

. Ga rustig zitten, haal een aantal keren diep adem en sluit eventueel je ogen (mits dit veilig kan met het kaarsje aan).

. Stel jezelf de vraag hoe innerlijke vrede voor jou voelt, klinkt, ruikt of eruit ziet. Neem aandachtig je eigen ingevingen waar, zij vormen je antwoord.

. Vraag jezelf hoe je het beste bij je eigen innerlijke vrede kunt komen. Wat is daarvoor nodig? Wat mag je doen, of juist laten?

. Probeer bij je innerlijke vrede te komen, door bewust innerlijke vrede in te ademen en onrust uit te ademen.

. Alle andere gedachten die komen, mag je er laten zijn, zonder dat je er iets mee hoeft te doen. Zo kun je ze los laten.

. Blijf ongeveer 5-10 minuten bewust innerlijke vrede inademen, en onrust uitademen.

. Breng je bewustzijn terug naar je lichaam en de plek waar je je bevindt, en open je ogen.

. Dank het kaarsje voordat je het dooft, of laat het branden (mits dit veilig kan).Oud en Nieuw: loslaten en vooruitkijken met Aartsengel Jeremiël

Traditie getrouw maken we voor ons zelf vaak een (mentaal) overzicht van ons leven, en denken we na over de positieve veranderingen die we in ons leven willen brengen in het nieuwe jaar. Dat zijn onze goede voornemens. Zo'n voornemen kan zijn dat je iets loslaat wat je niet meer dient, of dat je juist iets gaat doen wat je belangrijk lijkt.

Bij het maken van dit overzicht, kun je Aartsengel Jeremiël uitnodigen. Als je haar daarom vraagt brengt zij je inzichten over je leven, zodat je daarna voornemens kunt maken, die er echt toe doen. Het helpt om dit rustig op te schrijven. Onderwerpen die goed zijn om over na te denken zijn: gezondheid, relaties, werk, ontspanning en creativiteit, spiritualiteit, financiën.

Aartsengel Jeremiël kan je ook goed helpen met het verwerken van emoties, zodat je deze daarna makkelijker los kunt laten. Dus alles wat je moeilijk of vervelend vond aan afgelopen jaar (of langer), en wat je nog dwars zit, kun je haar gerust voor vragen om je bij te helpen verwerken.

Daarna kun je Aartsengel Chamuel nog vragen om je innerlijke vrede te brengen met hetgeen je wilt loslaten.

Tenslotte kun je dit nog meer kracht geven, door alles wat je los wilt laten op een apart papier te schrijven, en dit op Oudjaarsavond verbranden. Vervolgens schrijf je je goede voornemens ook op een papier en verbrand je dit met je intentie om die voornemens waar te gaan maken.Ik wens je hele mooie Kerstdagen, een feestelijk Oud en Nieuw, en een gezegend 2021!

Esmee van Haaften