Juni

05-06-2022

Lieve lezers,

De maand juni heeft een bijzondere liefdevolle energie. Allereerst is er Pinksteren, een moment waarop de apostelen van Jezus geïnspireerd raakten zijn gedachtegoed over Liefde en onze eigen verbinding met het goddelijke, verder de wereld in te brengen.

Hoe je in deze moderne tijd onvoorwaardelijke liefde in je leven kunt brengen en integreren, lees je verderop. En natuurlijk staan het goddelijke in jezelf leren herkennen, en jezelf verbinden met de Bron, centraal in spirituele ontwikkeling.

Juni heeft ook het magische moment van Midzomer, waarop de langste dag is van het jaar is. De scheiding tussen de zichtbare en onzichtbare wereld is dan dun. Daarom is het een mooi moment om je te verbinden met de Engelen van de natuur, de Elfen. Verderop vind je daarvoor een mooie meditatie.


Workshops

Engelen, een eerste verkenning

Zaterdag 30 juli

Leer welke soorten Engelen er zijn, hoe je met ze communiceert, en wat de invloed is van je levensstijl op het contact met Engelen. We doen mooie visualisaties, waarin je leert jezelf goed te gronden, je energielichaam te activeren en maakt kennis met je Beschermengel.

Natuurlijk krijg je ook een eerste overzicht van een aantal belangrijke Aartsengelen en hun taken. Je oefent het communiceren, en leert hoe je een dagboek bij kunt houden om zicht te krijgen op je eigen leertraject in het samenwerken met Engelen.

Kortom, een leuke, waardevolle en afwisselende workshop om kennis te maken met Engelen. Doordat we samen het energiewerk doen, kun je dit wellicht sterker ervaren dan wanneer je het in je eentje doet. Zo kun je in een gezellige en kleinschalige setting al vertrouwd raken met Engelen en hun energie.

Meer info en aanmelden: Engelen, een eerste verkenning


Aquarius Angels® Healing

Zaterdag 20 + zondag 21 augustus

In dit weekend leer je wie de Aquarius Angels® zijn, en hoe je een Aquarius Angels® Healing geeft aan jezelf en aan anderen als professional. De cursus is een mooie afwisseling van theorie, visualisaties en het geven aan elkaar van Aquarius Angels® Healingen. Je ontvangt een mooi lesboek, en bent aan het eind van de cursus bevoegd om deze healingen betaald te geven.

Meer info en aanmelden: Aquarius Angels® Healing 


Onvoorwaardelijke Liefde in je eigen leven integreren

Als ziel in de Bron, leef je in onvoorwaardelijke Liefde, overvloed en harmonie. Je incarneert als mens, om andere dingen te ervaren, bijvoorbeeld disharmonie of gebrek. Zo kan je ziel groeien, zich ontwikkelen. Maar je ziel blijft ook altijd verlangen naar wat het kent uit de Bron.

Als mens kun je door bewust te leven, en bewust te kiezen voor liefde, steeds meer onvoorwaardelijke liefde en overvloed in je leven brengen. Dat begint al met je gedachten en gevoelens, en daarna met je handelen. Telkens wanneer iets op je pad komt, kun je kiezen voor liefde of voor angst/ negativiteit.

Als je bijvoorbeeld iets verliest wat je dierbaar is, is het normaal dat je daarvan baalt of verdrietig bent. Dat is namelijk de ervaring van verlies, waar je ziel van groeit. Maar daarna heb je de keus of je of er alleen negatief over denkt en negatieve gevoelens aan overhoudt, of dat je dankbaar bent voor de ervaring.

Wanneer er iets is in de relatie met een ander heb je altijd de keuze om liefdevol naar jezelf en de ander te reageren, door assertief te zijn (zonder de ander onnodig te kwetsen). Door achteraf dankbaar te zijn voor de ervaring, trek je meer liefde en overvloed aan in je leven. Helemaal als je in gedachten de ander kunt bedanken voor deze groeikans.

Jezus helpt je graag om vanuit liefde te blijven denken en handelen. Dus vraag hem gerust om hulp hierbij.


Affirmatie

" In iedere situatie in mijn leven kan ik kiezen voor liefde."


Midzomer meditatie: contact maken met Elfen

Deze meditatie is niet geschikt voor mensen die een psychose hebben of hebben gehad, of manisch zijn.

Elfen zijn de Engelen die voor de natuur zorgen. Het verschil met andere Engelen is wel dat Elfen, net als mensen, een ego hebben. In het contact met Elfen is het daarom goed om erg beleefd en respectvol te zijn. Mijn eigen ervaring met Elfen is dat ze erg vriendelijk en liefdevol zijn. Dit zijn ze doorgaans vooral voor mensen die begaan zijn met de natuur.

Ga op Midzomer, liefst ´s avonds als het nog licht is, naar een plek in de natuur. Dit kan ook gewoon je tuin zijn. Neem in ieder geval ook pen en papier mee om aantekeningen te maken.

Je kunt zomerbloemen meenemen als geschenk voor de Elfen. Je kunt ook iets te eten of een ander geschenk meenemen. Voel wat voor jou klopt.

Zoek een plek waar je ongestoord en rustig van de natuur kunt genieten. Je kunt je ogen open houden bij deze meditatie.

Haal een aantal keren diep adem, en neem de natuur in je op. Kijk naar de natuur, zie de vormen en kleuren, de materialen, ruik de geuren om je heen, voel hoe de temperatuur voor je is, luister naar de geluiden in je omgeving.

Voel hoe je voeten goed op de aarde staan.

Nodig in gedachten nu de Elfen uit om bij je te komen.

Leg je geschenk op een plek die voor jou goed voelt en laat de Elfen in gedachten weten dat het een geschenk is voor ze.

Vraag de Elfen onder jouw aandacht te brengen hoe zij voor de natuur zorgen op de plek waar je bent. Hun antwoord kan tot je komen in gedachten, indrukken, gevoelens en als heel vertrouwd of logisch aanvoelen.

Dank de Elfen in je gedachten voor hun werk, laat je waardering merken op een manier die bij jou past.

Vraag de Elfen of ze een boodschap voor je hebben, en zo ja hoe deze luidt.

Dank de Elfen voor hun antwoord en voor hun tijd en aandacht.

Maak aantekeningen van je ontmoeting en gesprek met de Elfen.

Zorg dat je weer goed gegrond bent, weer helemaal in onze 3-dimensionale wereld. Eet of drink iets, dit helpt je weer goed in je lichaam te zijn.En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Rond 3 juli verschijnt de volgende nieuwsbrief. Ik wens je een liefdevolle en zonnige maand, geniet van de prachtige natuur!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl