Juni

30-05-2021

Lieve lezer,

Vandaag zat ik een poosje heerlijk in de zon energie op te doen, op de biologische tuinderij net buiten ons dorp. Daar zijn, is voor mij altijd echt zo'n puur geluksmoment. Zodra ik binnenkort gevaccineerd ben, ga ik daar weer als vrijwilliger aan de slag. Ook voor ons als samenleving is alles nu in een snel tempo weer aan het veranderen.

De Engelen hebben zoals gewoonlijk weer onderwerpen aangedragen voor deze nieuwsbrief die samenhangen met de actualiteit, en met de energie van dit moment van het jaar. Zo hebben we te maken met de planeet Mercurius die nu retrograde is. Dit is een goede tijd om je lopende projecten af te ronden. Als je regelmatig een poosje buiten in de zon doorbrengt, kun je dit met meer power en gemak doen.

Nieuws uit de praktijk

Uit voorzorg geef ik tot en met augustus alle consulten online via life-video. In september bekijk ik dan opnieuw hoe alles ervoor staat met betrekking tot de Coronapandemie. Zodra het dan verantwoord is, zal ik ook weer consulten in de praktijkruimte gaan aanbieden.

Nieuw: In oktober geef ik de prachtige workshop Aquarius Angels ® Healing. Ik kijk hier erg naar uit! Binnenkort zend ik hiervoor een speciale nieuwsbrief rond, met meer informatie hierover.

Nieuw: Vanaf 15 juni a.s. kun je bij mij ook een Aquarius Angels® Healing ontvangen die in je aura wordt gegeven, in plaats van op je lichaam. De Aquarius Angels® geven zelf tijdens een sessie aan, of je de healing op het lichaam of in je aura mag ontvangen. Beide manieren van helen kunnen op afstand worden gegeven, en zijn afgestemd op wat het beste is voor jou als ontvanger van de healing.

Laat je energie stromen door rust te nemen

Nu onze samenleving weer meer open gaat, we meer kunnen en mogen reizen, en we met meer mensen samen mogen zijn, is het belangrijk je eigen rust te bewaren. Door op tijd je rust te nemen, je lichaam bij te laten tanken en je hoofd leeg te maken, maak je ruimte om de levensenergie goed door je lichaam te laten stromen.

Meditatie kan je helpen om je hoofd leeg te maken, en goed bij jezelf te komen/blijven. Maar het is ook heel gezond om regelmatig een tijdje helemaal niets te doen. Gewoon ontspannen zitten en je gedachten laten gaan, zonder er iets mee te willen doen.

Als je afgelopen jaar extra druk bent geweest, omdat je bijvoorbeeld je kinderen thuis moest helpen met thuisonderwijs of omdat je bijvoorbeeld in de zorg werkt, is het nu zaak om weer tijd voor jezelf te maken, en je rust te pakken.

Aartsengel Jophiël kan je helpen om na een drukke periode weer tot rust te komen.

Babaji (een Verlichte Meester uit de Himalaya) kan je helpen om je leven te vereenvoudigen, zodat er meer rust in komt.

Voor beiden geldt, dat je goed uitlegt waar je hulp bij wilt ontvangen van ze.


Meditatie: maximale zonnekracht en blijdschap in je actitiviteiten

Doe deze meditatie het liefst buiten, op een zonnige dag. Doe het op een tijdstip dat je verantwoord een tijdje ongestoord in de zon kunt zitten, en houd pen en papier bij de hand.

Ontspan je lichaam, haal een aantal keren diep adem.

Nodig de Griekse zonnegod Apollo uit bij deze oefening.

Voel hoe de zon op je lichaam schijnt, je lichaam helemaal verwarmt. Voel hoe de warmte je lichaam binnenkomt en je ook van binnenuit helemaal verwarmt. Voel de kracht van de zon.

Voel hoe je straalt, net als de zon. Visualiseer hoe de zonnestralen vanuit jouw binnenste naar buiten schijnen.

Vraag Apollo bij jou onder je aandacht te brengen wat jou de meeste blijdschap brengt, jou laat stralen, jou het meest in je kracht laat staan voor wat betreft je werk. Waar krijg jij de meeste energie van, met betrekking tot je werk? Welke onderdelen of aspecten van jouw werk brengen jou dit? Schrijf de antwoorden op.

Vraag Apollo nu wat jou in je vrije tijd de meeste ontspanning brengt. Van welke ontspannende activiteit gaat jouw energie stromen? Waar ga jij van stralen, wat geeft jou kracht? Schrijf de antwoorden weer op.

Stel Apollo nu deze vraag m.b.t. je relaties; collega's/vrienden/kennissen/ geliefde/ familie. Welke contacten en relaties maken dat jij je helemaal goed, krachtig en levendig voelt, dat je straalt? Schrijf je antwoorden op.

Bedank Apollo voor zijn hulp.

Haal een aantal keren diep adem en breng je aandacht weer helemaal terug naar het hier en nu.

Op 21 juni is het Midzomer. Dan is de zon op het hoogste punt in het jaar, is het de langste dag en is de zon het meest krachtig. Hierna worden de dagen langzaam weer korter en neemt de zon af in kracht.

Nu je weet wat jou het meeste licht, kracht en blijdschap geeft, kun je bewust dit opzoeken. Zo kun je jezelf van nieuwe levenskracht en energie blijven voorzien.


Earth Steps & reizen

Reizen is voor een deel in deze tijd noodzakelijk, als het bijvoorbeeld om woon-werkverkeer gaat of om een opleiding te volgen. Daarnaast reizen we regelmatig omdat we tijd door willen brengen met anderen, of omdat we ons ergens anders willen ontspannen, of daar een andere activiteit willen doen.

Door te reizen belasten we de aarde, met de CO2 uitstoot. Ook de infrastructuur die nodig is om te reizen gaat vaak ten koste van de natuur.

Een mooie ontwikkeling is dat er meer aandacht is voor klimaatneutraal reizen, en natuurlijk het gebruik van openbaar vervoer of het delen van vervoer met elkaar. Daarnaast kun je ook zelf nadenken over hoe je iets terug zou kunnen doen voor de aarde als je gaat reizen.

Wellicht ga je ergens heen, waar je ook lokale producten kunt kopen, zodat je hiermee iets compenseert. Of je doet een donatie aan een stichting die zich inzet voor behoud of uitbreiding van natuur.

Je kunt ook de Elfen vragen om onder je aandacht te brengen wat jij kan doen voor Moeder Aarde als compensatie voor je reizen. Elfen zijn natuurengelen die voor de aarde zorgen.


Affirmatie

"When I sleep right, I shine bright"     (Kyle Gray)

(Vertaling: "Als ik goed slaap, dan straal ik helemaal")


Gechannelde boodschap van Apollo

"Be kind to yourself, wees vriendelijk voor jezelf. Waardeer wat je doet en wat je hebt bereikt in je leven. Dit gaat niet alleen over presteren, maar juist ook over erkennen welke ontwikkeling je als mens hebt doorgemaakt tot nu toe.

Geef jezelf daarvoor een compliment, en ondersteun jezelf op een motiverende manier in je eigen leerweg. Zo zet je jezelf echt in je eigen kracht en kun je stralen."


En tot zover het Engelenlicht Nieuws van juni. Laad jezelf lekker op in het zonlicht, en maak er een mooie maand van!

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief, door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl

In liefde,

Esmee van Haaften