Februari

31-01-2021

Lieve lezer,

Wat februari je brengt

Deze maand stroomt er een zachte vrouwelijke levensenergie. De eerste bloemen komen boven de grond en ik zie hoe de eerste struiken en boomtakken al vol zitten met knoppen. In de stallen worden de eerste lammetjes geboren.

Om me heen zie ik mensen zich opeens bezig houden met poëzie en ik voel hoe ik zelf weer verhalen en artikelen wil schrijven, wat past bij deze creatieve energie. Als je zelf inspiratie zoekt om te schrijven, kun je de Godin Brighid vragen je deze te brengen. Ook Aartsengel Gabriël helpt je graag met je creativiteit.

Waarschijnlijk voel je net als ik dat je weer meer aandacht wilt besteden aan je huis. Aartsengel Jophiël die ook de engel van de Feng Shui wordt genoemd, kun je vragen inspiratie te brengen om de energie in je huis weer op te frissen. Of je wilt buiten het winterafval opruimen, zodat er later gezaaid kan worden en er ruimte is voor nieuwe planten.

Ondertussen is het nog winter en heeft je lichaam behoefte aan rust. Februari is een goede maand voor het verder uitdenken van je plannen voor dit jaar. Helemaal omdat deze maand de planeet Mercurius Retrograde loopt (tot 22 februari). Dit brengt een energie waarin het goed werkt om door te gaan met je lopende activiteiten, of dingen af te ronden. Nieuwe activiteiten start je beter pas na deze retrograde. Dingen kunnen minder soepel stromen in deze tijd.

Tijdens een Mercurius Retrograde kun je ook sneller misverstanden en miscommunicatie krijgen. Het is daarom mooi als je de zachtere energie van de aarde deze maand gebruikt om met meer aandacht je communicatie liefdevol te houden en je bewust oog houdt voor (de behoeftes van) de mensen om je heen. Aartsengel Raguel helpt je graag de harmonie in het samenzijn met anderen te bewaren of herstellen.

Aartsengel Sandalfon en muziek

Doordat we voorlopig nog te maken hebben met de Coronapandemie, worden we nog steeds blootgesteld aan veel angst en negativiteit. Dit kan van onszelf, anderen en de (social) media afkomen. Muziek of helende klanken kunnen je helpen bij het loslaten van angst en negativiteit. Daarbij is het wel belangrijk dat je zorgvuldig bent in welke muziek je luistert.

Veel songteksten zijn ongemerkt negatief op een vrolijk melodietje, of de muziek is in mineur, of heeft een hele zware energie zoals bij opera. En hoe prachtig al die muziek ook is, het is goed om je bewust te zijn van waar je naar luistert. Je kunt Aartsengel Sandalfon vragen onder je aandacht te brengen welke muziek of klanken nu goed zijn voor jou.

Earth Steps

Vorige maand nodigde ik je uit om een stap te zetten naar een duurzamer leven, een leven dat in harmonie is met de aarde. Zelf noem ik dit Earth Steps. Vorige maand heb ik mijn gewone wasverzachter verruild voor een ecologische variant, en daarmee zijn nu alle wasmiddelen die ik gebruik ecologisch.

Deze maand koop ik een nieuwe kleine prullenbak om pmf afval te scheiden. Bij ons in het dorp hadden ze helaas de grote containers hiervoor weggehaald, en mijn zakken pasten niet meer in de kleinere containers in onze straat. Dus was mijn eigen grote prullenbak ook niet meer geschikt voor deze afvalscheiding.

Welke stap zet jij deze maand uit liefde voor Moeder Aarde?Meditatie

Doe deze meditatie het liefst buiten op een rustige plek in de natuur met je voeten op de aarde. Of doe het thuis op een ongestoord moment. Steek thuis een kaarsje aan met de intentie tijdelijk al het andere los te laten, zodat je je kunt concentreren op je meditatie.

. Ontspan je lichaam, voel vanaf je kruin tot je voeten of je lichaam echt ontspannen is.

. Adem een aantal keren diep in en uit. Voel of je adem goed in je buik zit.

. Voel hoe je voeten op de grond staan, en hoe de chakra's onder je voetzolen zich openen.

. Voel hoe de subtiele energie van Moeder Aarde door je voeten je lichaam binnenstroomt.

. Breng je aandacht wat dieper de aarde in. Verbind je met de zachte vrouwelijke levensenergie die daar rustig stroomt en haar weg omhoog vind in de eerste bloemen en knoppen.

. Voel hoe deze energie via je voeten je lichaam instroomt en je vult.

. Waar kun jij deze creatieve, zachte energie het beste voor gebruiken deze maand? Hoe kun je dat uitvoeren? Stel je open voor je eigen antwoord(en).

. Wil je deze energie ook nog voor andere dingen gebruiken? Zo ja, waarvoor dan en op welke manier?

. Voel nog een poosje hoe de energie door de aarde en in je lichaam stroomt.

. Breng dan je aandacht weer terug naar je voeten, voel hoe ze op de grond staan, stevig.

. Breng je aandacht terug naar de rest van je lichaam, de plek waar je bent, en haal een aantal keren diep adem.

. Schrijf je antwoorden op de vragen op.

. Drink zuiver water.

. Als je thuis bent, dank dan het kaarsje en doof het.Affirmatie

"De zachte creatieve levensenergie van Moeder Aarde stroomt door mijn lichaam en vult mijn hart.

Ik gebruik deze energie om schoonheid en plezier in mijn leven te brengen"

Door dagelijks deze affirmatie hardop te zeggen help je je eigen trilling hoog te houden.


Gechannelde boodschap van Serapis Bey (Osiris-Apis)

"Lieve mensen, in aanvulling op de zachte energie van deze maand en alles wat je daar al over hebt kunnen lezen in deze nieuwsbrief, wil ik jullie uitnodigen om goed voor je eigen lichaam te zorgen. Drink voldoende zuiver water, zodat de opgehoopte gifstoffen uit je lichaam kunnen spoelen. Deze gifstoffen zijn afkomstig van stress en veel binnen zijn.

Ga ook dagelijks een poosje naar buiten, om de zuivere lucht in te ademen en ontspannen te bewegen. Het mag gewoon een wandeling of stukje fietsen zijn, liefst in de natuur. Als je maar beweegt en luistert naar je lichaam.

Als je hulp nodig hebt om hiervoor gemotiveerd te raken of te blijven, vraag mij hier dan om. Ik zal je met liefde hierin bijstaan."En tot zover het Engelenlicht Nieuws van februari. Gebruik de zachte vrouwelijke en zorgende energie van deze maand op een mooie manier voor jezelf en anderen!

In liefde,

Esmee van Haaften

Actie: de hele maand februari ontvang je € 7,50 korting op iedere healing of reading die betrekking heeft op je creativiteit.