Engelenlicht Nieuws

27-03-2020

De lente is begonnen! Op 20 maart j.l. hadden we de Lente-equinox, het moment in het jaar waarop dag en nacht precies even lang waren. Vanaf dat moment wordt het iedere dag een stukje langer licht tot we Midzomer (21 juni) bereiken.

Terwijl de natuur weer tot leven komt en de zon aan kracht wint, hebben wij te maken met een pandemie, het Coronavirus, dat ons dagelijks leven opeens flink omgooit. Het is een situatie waarin je dingen anders moet doen, en tegelijk de kans krijgt om opnieuw te bekijken hoe je leeft en welke aspecten daarvan nog passend zijn voor jou.

Hierbij is het belangrijk om eerst je eigen rust te vinden en allerlei negatieve energieën uit je systeem op te ruimen. Een energetische schoonmaak als het ware. In deze nieuwsbrief vindt je daarvoor een adem meditatie, uitleg hoe Aartsengel Michaël en Aartsengel Raphaël je kunnen helpen angst en andere negativiteit los te laten en een gechannelde boodschap van Buddha.

Let alsjeblieft wel op: De meditatie en technieken om koorden te snijden en negatieve energieën op te ruimen, zijn ongeschikt om te doen in situaties en omstandigheden die je concentratie vereisen, zoals deelname aan het verkeer en het bedienen van machines!


Adem meditatie

Deze meditatie is bedoeld om jezelf te voelen en rust in je lichaam en hoofd te brengen door je te focussen op je ademhaling en deze te vertragen.

Ga rechtop zitten in een gemakkelijke stoel of op de bank, op een plek die voor jou rustig is en waar je ongestoord deze oefening kunt doen. Als je voelt dat je dit juist wilt doen om rust voor jezelf te krijgen in een drukke omgeving, kun je dit deze oefening ook doen, eventueel met je ogen open.

Sluit je ogen (indien mogelijk) en begin je lichaam te voelen: je voeten staan stevig op de grond, je rug is rechtop, je benen staan naast elkaar, je handen liggen op je benen/armleuningen/een tafel met de handpalmen naar beneden. Voel of je lichaam ontspannen is: je hoofd, je nek, schouders, armen, handen, rug, borst, buik, heupen, billen, bovenbenen, onderbenen, voeten en tenen.

Adem driemaal rustig in en uit. Voel hoe de ademhaling in je buik is en je buik mee in- en uit beweegt. Tel nu je inademing en je uitademing. Gewoon rustig tellen en doorademen. Doe dit een aantal keren.

Vertraag nu je ademhaling. Adem twee tellen langer in, en twee tellen langer uit. Pauzeer 2 tellen en adem dan weer in en uit op dezelfde manier. Doe dit een aantal keren. Na een tijdje probeer je nogmaals je ademhaling met inademen en uitademen te vertragen met twee tellen. Ga door op deze wijze tot je voelt dat het voor jou voldoende is.

Breng nu je aandacht terug naar je lichaam en de plek waar je bent. Voel hoe je op de stoel of bank zit, voel je voeten op de grond, beweeg rustig je handen en je voeten, doe daarna langzaam je ogen open.


Angst en negativiteit loslaten met Aartsengel Michaël en Aartsengel Raphaël 

Zodra alle negatieve energieën met betrekking tot het Coronavirus uit je lichaam, geest en aura zijn, heb je de ruimte om op een neutrale manier naar je leven te kijken en te voelen wat nog passend is voor jou. Vervolgens kun je gaan dagdromen, voelen en bedenken welke dingen je anders zou willen nu en in de toekomst. Hieronder kun je lezen hoe je dit energetische loslaten en schoonmaken kunt doen samen met Aartsengel Michaël en Aartsengel Raphaël.*

1.Nodig Aartsengel Michaël en Aartsengel Raphaël uit om je te helpen alle angst m.b.t. het Coronavirus los te laten. Neem rustig waar wat er gebeurt. Voel zelf steeds wanneer je het volgende kunt zeggen of vragen. (Cursief staat een uitleg die je alleen voor jezelf hoeft te lezen.) Lees eerst alles rustig een keer door en zeg dan onderstaande blauwe tekst hardop.

2."Aartsengel Michaël, snijd alsjeblieft je alle koorden met het Coronavirus door, voor dit leven en alle andere levens."

(Koorden zijn energetische verbindingen met iets, iemand, een situatie, een dier, plek enz. Deze verbindingen kun je je voorstellen als holle buisjes waar alleen negatieve energie doorheen stroomt tussen jou en de persoon/ plek, situatie enz waar het betrekking op heeft.)

3."Aartsengel Raphaël, zend alsjeblieft helend licht door de restanten van deze koorden in alle richtingen van tijd."

4."Aartsengel Michaël, kom alsjeblieft bij me met de Hemelse Stofzuiger. Stofzuig alsjeblieft langzaam/ middelmatig/ snel/ op turbo snelheid alle negatieve energie uit mijn lichaam."

(Kies zelf hoe snel je wilt dat er wordt gestofzuigd.)

(De Hemelse stofzuiger kun je je voorstellen als een holle energetische buis die via je kruin je lichaam inkomt en daar alle negatieve energie uit weghaalt. Het stofzuigen begint in je hoofd en eindigt in je voeten.)

5."Aartsengel Michaël, breng alsjeblieft ingedikt wit engelenlicht aan, overal waar je wat hebt weggehaald".

(Deze negatieve energie kun je je voorstellen als donkere deeltjes.. De plekken waar zojuist de negatieve energieën zijn weggehaald, worden nu van boven naar beneden gevuld met schone witte energiedeeltjes.)

Steeds als je voelt dat er weer angst of negativiteit omhoog komt bij je, kun je Aartsengel Michaël en Aartsengel Raphaël op deze manier om hulp vragen.

*Deze technieken om koorden te snijden en de Hemelse Stofzuiger te gebruiken, heb ik vier jaar geleden geleerd bij Annelies Hoornik van engelencursus.nl en sindsdien gebruik ik ze meerdere keren per dag. Het draagt absoluut bij aan de toename van mijn energie en gezondheid.


Gechannelde boodschap van Buddha 

"Mensen kennen mij wellicht uit verhalen over hoe ik als Prins onder een boom zat te mediteren tot ik Verlichting vond. Verlichting gaat in de kern over het vermogen om Het Licht in iedere denkbare situatie te zien.

Zoek daarom je eigen licht, ook nu. Voel de liefde van de kosmos die in iedere situatie besloten ligt. Zie de pandemie door de ogen van de Lichtwezens; het is een kans voor je ziel om te ervaren en groeien. Het is een ervaring die je wordt aangeboden uit liefde.

Het is aan jezelf om deze liefde toe te laten in je hart en ook in deze uitdagende tijd te dansen, plezier te maken, te groeien en In Liefde te Zijn."

Met deze prachtige woorden van Buddha besluit ik dit allereerste Engelenlicht Nieuws. Zorg alsjeblieft goed voor jezelf en elkaar, en volg de adviezen op van het RIVM m.b.t. het Coronavirus, houd je aan de social distancing!

In liefde

Esmee van Haaften

Hieronder vind je een download van deze nieuwsbrief in Word.