Engelenlicht Nieuws mei

09-05-2020

Lieve lezer, mooi mens,

Deze meimaand staat het Engelenlicht Nieuws in het teken van vrijheid: de vrijheid die we hebben en de vrijheid die we ervaren. De Engelen en Verlichte Meesters willen je hierover het volgende vertellen.

"Deze week 5 mei vierden jullie dat jullie al 75 jaar in vrijheid leven in dit land. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er veel veranderd in Nederland. Jullie hebben met elkaar, generatie na generatie, een prachtig land opgebouwd waarin heel veel goeds gebeurt en jullie regelmatig mensen opvangen of steunen die niet in vrijheid leven.

Tegelijk dragen heel veel mensen nog verdriet, angst en pijn met zich mee die afkomstig is uit de oorlogstijd. Dit werkt vaak nog generaties (onbewust) door en betekent concreet dat er nog veel is wat geheeld mag worden.

Op dit moment is de Corona-crisis nog niet voorbij, waardoor jullie een deel van je kostbare vrijheid hebben ingeleverd. De middelbare scholen blijven nog dicht, er blijft nog een 1,5 m. samenleving, de grote evenementen voor deze zomer zijn nog afgelast en jullie worden verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Al met al een behoorlijk contrast met de vrijheid die jullie gewend waren en die voor velen van jullie vanzelfsprekend was.

Wij, de Engelen en Verlichte Meesters willen onder je aandacht brengen dat vrijheid tegelijk iets is dat ook in je zit, van binnen. Dat een inperking van je vrijheid en mogelijkheden zoals je die nu ervaart, tegelijk een kans is om allerlei onvrijheden die je jezelf hebt opgelegd los te laten."

Om je te ondersteunen in je ervaringen van vrijheid en je vrijheid daadwerkelijk te vergroten, vind je in deze nieuwsbrief een meditatie om vrijheid te ademen. Deze wordt gevolgd door een affirmatie, die je helpt bewust te zijn en blijven van je eigen mogelijkheden. De oefening met de Aartsengelen is er om te ontdekken hoe jij jezelf in je vrijheid belemmert en hoe je dit los kunt laten met hun hulp. Ten slotte is er nog een mooie boodschap van Boedha.

Vrijheid ademen meditatie

Let op: Meditaties zijn ongeschikt om te doen in situaties en omstandigheden die je concentratie vereisen, zoals deelname aan het verkeer en het bedienen van machines! Ga zorgvuldig om met jezelf en met meditaties zodat het je gezondheid en welzijn ten goede komt.

Ga rechtop zitten in een gemakkelijke stoel of op de bank (het liefst buiten), op een plek die voor jou rustig is en waar je ongestoord deze oefening kunt doen. 

Sluit je ogen (indien mogelijk) en begin bewust je lichaam te voelen: je voeten staan stevig op de grond, je rug is rechtop, je benen staan naast elkaar, je handen liggen op je benen/armleuningen/een tafel met de handpalmen naar beneden.

Voel of je lichaam ontspannen is: je hoofd, je nek, schouders, armen, handen, rug, borst, buik, heupen, billen, bovenbenen, onderbenen, voeten en tenen.

Adem driemaal rustig in en uit. Voel hoe de ademhaling in je buik is en je buik mee in- en uit beweegt.

Stel je nu voor dat je in een bergweide zit, met onbeperkte vrijheid en rust om je heen. Voel hoe bij iedere in-ademening je hele lichaam deze vrijheid en zuivere lucht inademt. Voel hoe bij iedere uit-ademening je alle spanning loslaat. Blijf minstens tien minuten deze vrijheid en zuivere lucht inademen en alle spanning loslaten op je uitademing.

Breng nu je aandacht terug naar je lichaam en de plek waar je bent.

Voel hoe je op de stoel of bank zit, voel je voeten op de grond, beweeg rustig je handen en je voeten, doe daarna langzaam je ogen open. 

Affirmatie

Door dagelijks onderstaande affirmatie hardop te zeggen, versterk je je vertrouwen in jezelf en je mogelijkheden.

"Ik ben precies zoals het bedoeld is. Ik heb alles in me wat ik nodig heb om een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden, in elke omstandigheid en situatie." 


Loslaten van zelf opgelegde beperkingen in je vrijheid

Wanneer je als mens merkt dat je ergens onvrede mee hebt, is dit een teken dat je iets mag veranderen in je denken-voelen-handelen. Dit geldt ook voor situaties waarin je denkt dat je door toedoen van anderen wordt belemmerd in je vrijheid. Om te ontdekken wat je zelf kunt veranderen is het nodig om eerst rustig na te denken over die situatie.

. Pak pen en papier en schrijf de situatie op waar je onvrede mee hebt, waarin je je belemmerd voelt in je vrijheid.

. Als je merkt dat je erg emotioneel bent, vraag dan eerst aan Aartsengel Chamuel om je innerlijke vrede te brengen met....(benoem de situatie).

. Als je voelt dat je rustig bent, vraag dan Aartsengel Jophiël om bij je te komen en je gedachten weer mooi te maken. Leg uit aan haar wat de situatie is waarin je je belemmerd voelt in je vrijheid.

. Vraag aan haar je gedachten hierover te verfraaien en je te helpen op te ruimen (in je leven) wat je echte vrijheid in die situatie in de weg staat.

. Nodig Aartsengel Chamuel ook uit om je te helpen de oplossing te vinden in die situatie.

. Als je merkt dat de oplossing van de situatie angst bij je oproept, kun je Aartsengel Michaël vragen die angst bij je weg te halen.

. Vraag daarna de engelen om je vertrouwen te brengen in jezelf en in de oplossing.

. Neem vervolgens alle ingevingen of dingen die onder je aandacht worden gebracht in relatie tot die situatie serieus en handel er naar. Schrijf alles op.

. Gebruik je gezonde verstand bij de uitvoering ervan.

. Bedank de engelen voor hun hulp.

. Als er in eerste instantie geen antwoord van de engelen bij je binnenkomt, laat het dan rusten. Je kunt dan iets gaan doen om te ontspannen, zoals wandelen of een klusje doen. Vaak sta je dan meer open om de antwoorden van de engelen te ontvangen en komt het op een onverwacht moment wel duidelijk door.


Gechannelde boodschap van Boedha 

"Zolang je je in de situatie bevindt waarin je je onvrij voelt of belemmerd in je vrijheid, is het lastig om je denken en voelen te verruimen. Ga daarom naar buiten, zoek een rustige plek in de natuur. Daar is het makkelijker om je te verbinden met de Aarde, het Licht en de Liefde van de Bron. 

In de natuur voel je makkelijker dat alles in balans is, in harmonie. Zelfs als deze balans verstoord wordt, zoals in een storm of brand, herstelt alles zich razendsnel. Dit hebben jullie tijdens de intelligente Lock-down ook gemerkt: hoe snel de lucht en het water weer schoon werden en de natuur zich wereldwijd herstelde.

Mensen kunnen in deze tijd ongedurig zijn. Het is de tijdgeest van de snelle oplossingen, maar door eerst je rust te vinden en weer te vertrouwen op het Universum, zal de oplossing in een situatie makkelijker tot je komen.

Je geest staat open omdat je lichaam buiten in de natuur vanzelf ontspant, weg van de constante stroom aan indrukken. Eigenlijk hoef je niet meer te doen dan gewoon te ademen en er te zijn. Dat is al voldoende. Je gedachten kunnen tot rust komen. Geef jezelf de tijd hiervoor.

Vanuit deze rust kun je relativeren en jezelf open stellen voor mogelijke oplossingen.

Adem de Liefde van De Bron in, vertrouw op het Universum. Je bent precies waar je moet zijn in je leven."Je bent welkom om te reageren op deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl

In liefde en vrijheid,

Esmee van Haaften

Hieronder vind je de download van het Engelenlicht Nieuws mei in Word