December

05-12-2021


Lieve lezers,

De laatste maand van dit jaar is begonnen. Onze energie bereikt een basispunt, en vraagt om minimale inspanning. Tegelijk beginnen we nu de feestdagen voor te bereiden. Het is daarmee een periode van verzamelen, versieren, creëren en speelsheid. De Engelen willen je hier op hun eigen manier weer behulpzaam bij zijn.

Verder was het een pittig (Corona)jaar voor velen, hoewel de Engelen dit vanuit een geheel ander perspectief bekijken. Voor hun bevinden wij ons als mensheid in een overgang van een oude manier van leven naar een nieuw tijdperk, waarin we veel meer liefde kunnen ervaren. Meer hierover kun je verderop lezen.


Nieuws uit de praktijk

Geheel in lijn met de tijd van het jaar zit ik in een gedeeltelijke sabbatical. Voor mij is dit een tijd van bezinning, terugkijken op de afgelopen vijf jaar en nadenken over komend jaar en verder. Terwijl ik rustig doorga met het creëren van een uitgebreid cursusaanbod, neem ik ook wat langer de tijd voor mezelf. Zodoende schuiven de eerste workshops door naar de lente. Je bent ondertussen van harte welkom voor een consult of coachingstraject in de praktijkruimte of online.

Voorbereiding van de Feestdagen

Steeds als ik deze nieuwsbrieven ga schrijven, vullen de Engelen mijn borstkas met onvoorwaardelijke liefde. Tegelijk werk ik als Lichtwerker dagelijks heel bewust aan het mezelf naar een hoger niveau van liefde brengen. Een belangrijke manier om dat te doen, is dagelijks bewust situaties, ervaringen en negativiteit loslaten. Vergeving van iedereen die bij de situatie betrokken was, is daarbij erg belangrijk.

De Engelen vragen je om vast vooruit te kijken naar de feestdagen, en eerlijk te voelen welke negativiteit er in jou is, vanuit eerdere ervaringen. Kies dan hetgeen je het meest dwarszit, en vraag Aartsengel Chamuel om hulp. Leg hem de situatie/ervaring uit, en vraag hem jou innerlijke vrede te brengen ermee. 

Je kunt Aartsengel Zadkiël vragen je te helpen iedereen die bij de situatie betrokken was te vergeven, inclusief jezelf.

Je kunt ook Saint Padre Pio vragen je te helpen met vergeving. Deze Verlichte Meester heeft een hele blije energie, wat je nog extra kan ondersteunen in het proces van vergeving.

Maar ook Meester Jezus staat je met zijn krachtige liefdevolle energie graag bij als het om vergeving gaat.


Engelen over de overgang naar een nieuwe manier van leven

Als mensheid en planeet Aarde, bevinden wij ons in een overgang naar een wereld waarin we vanuit meer liefde en lichter gaan leven. Daarvoor is het nodig dat we nu heel bewust kijken naar onze wereld. Zo kunnen we ons dan afvragen welke keuzes we nu maken vanuit angst (bijv. overconsumptie, ontbossing, dogma´s), en welke vanuit liefde.

Vanuit spiritueel oogpunt is de Coronapandemie ontstaan als gevolg van keuzes die we (onbewust) hebben gemaakt. Alles is immers met elkaar verbonden en reageert op elkaar.

De pandemie, de vaccinatiecampagne en de beperkende maatregelen, leggen nu als het ware een vergrootglas op hoe wij leven. Hoe gaan we om met onze gezondheid, de natuur, dieren/ bio-industrie, elkaar, en de inrichting van onze samenleving?

De beperkende maatregelen leggen ons deels een leefstijl op die passend is bij onze verminderde energie en verminderde weerstand in de winter. Als je zelf al bewust leeft met de tijd van het jaar, is de impact van de maatregelen al wat minder. Zo ga ik zelf zomers graag naar festivals, maar in de winter zoek ik de kleinschaligheid (overdag) op.

Deze overgangsperiode kan aanvoelen alsof we alleen maar heel veel aan het verliezen zijn. De Engelen vragen je daarom na te denken over wat jij kunt bijdragen aan een nieuwe manier van leven. Samen creëeren we een nieuwe wereld.

Wat kun jij in je eigen leven veranderen om bewuster en met meer liefde te leven? Wat kun jij bijdragen aan het grotere geheel in deze tijd van overgang? Als je zelf geen antwoord hebt, vraag dan aan je Beschermengelen om hun antwoord onder je aandacht te brengen.

Dit is ook een mooie vraag om tijdens een Aquarius Akasha® Reading te stellen.

Meditatie Innerlijk Kind & feestdagen

Als mens hebben wij een Innerlijk Kind, het deel van ons dat zich nog kind voelt, en graag plezier wil maken, wil spelen. Dit helpt ons als volwassenen om het leven ook licht en luchtig te houden/maken. Ons Innerlijk Kind helpt ons de magie van het leven te voelen, te dromen en ons te verwonderen.

In deze meditatie maak je contact met je Innerlijk Kind, om te voelen wat dit deel van jou nodig heeft in de maand december.

. Nodig je Beschermengelen uit bij deze meditatie

. Steek een kaarsje aan met de intentie van deze meditatie

. Nodig je Innerlijk Kind uit naar voren te komen. Neem even de tijd om waar te nemen hoe oud je I.K. ongeveer is.

. Vraag aan je I.K. wat het allemaal leuk vindt aan december en de feestdagen.

. Vraag wat je I.K. spannend of moeilijk vindt aan december en de feestdagen

. Bedenk samen met je Beschermengelen hoe jij goed kunt zorgen voor je I.K. m.b.t wat het spannend/moeilijk vindt in december

. Vraag wat je I.K. dit jaar graag wil doen/beleven/met wie het wil zijn enz.

. Leg uit aan je I.K. aan welke wensen je kunt voldoen, en aan welke niet. Leg in het laatste geval ook uit waarom niet.

. Schrijf alle antwoorden op, en houd jezelf aan de afspraken die je met je I.K. hebt gemaakt.

. Geniet samen met je I.K. van het vooruitzicht op het vervullen van de wensen.

. Dank je I.K. dat het zo naar voren kwam.

. Kom weer helemaal terug in het hier en nu. Haal een aantal keren diep adem en dank het kaarsje voordat je het uit blaast.

. Bedank ook je Beschermengelen
Affirmatie

¨ Ik geniet samen met mijn Innerlijk Kind van de magische december maand.¨

(Esmee van Haaften)


Gechannelde boodschap van Aartsengel Gabriël

(Aartsengel Gabriël wordt gezien als de boodschapper van God, en wordt vaak afgebeeld met een trompet.)

¨Vanuit de Engelensferen kijken wij ieder jaar weer uit naar deze periode. Wij brengen nog meer liefde dan gewoonlijk bij je, om je te ondersteunen in deze donkere tijd van het jaar. Dit doen wij ook, zodat je al met meer liefde en vreugde de feestdagen kunt voorbereiden en in kunt gaan. Dus open je hart bewust om deze liefde en vreugde van ons te ontvangen en geniet!¨En tot zover het Engelenlicht Nieuws van december.

Rond 23 december verschijnt de feesteditie van Engelenlicht Nieuws. In de tussentijd wens ik je veel plezier in de aanloop naar de feestdagen.

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief, door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl