December

01-12-2020

Lieve lezer, mooi mens,

Afgelopen week zag ik 's morgens een prachtige zonsopgang boven een wit gevroren grasveld. Voor mij past dit echt bij de wintertijd. Nu december is begonnen, zijn de dagen nog korter en neemt onze energie nog verder af, tot de kortste dag van het jaar, Midwinter. Toch is december voor veel mensen een drukke(re) maand, met extra activiteiten en feestdagen. De engelen hebben me gevraagd in deze nieuwsbrief aandacht te schenken aan een aantal thema's die voor veel mensen spelen in deze laatste maand van het jaar. 


Familierelaties

Als je incarneert als mens, wordt je geboren in een familie. Doorgaans maak je in deze familie mooie en fijne dingen mee, maar tegelijk heeft elke familie ook zijn eigen dynamiek en aspecten die je als mens als vervelend, moeilijk, pijnlijk of disfunctioneel kunt ervaren. Zowel de mooie dingen als de pijnlijke ervaringen, geven je ziel de mogelijkheid om te ervaren en te groeien.

De feestdagen worden vaak gevierd met familie, of doen mensen herinneren aan keren dat ze die met familie vierden. Daarbij kan er oud zeer naar boven komen. Of er kan spanning ontstaan vanuit patronen binnen de familie die je nog steeds als pijnlijk of ongewenst ervaart.

Als dat voor jou herkenbaar is, dan kan een healing je ondersteunen in het helen van die oude pijn. Of je kunt tijdens een reading adviezen krijgen van de engelen hoe je het beste om kunt gaan met de situatie die je graag anders zou willen hebben.

Door jezelf dit te geven, schep je ruimte in jezelf en je leven om met meer rust, ontspanning en plezier deze laatste maand van het jaar te beleven.

De hele maand december ontvang je € 7,50 korting op een healing of reading, die betrekking heeft op familierelaties.Het gemis van een dierbare die is overleden

December is ook een maand, waarin je iemand die je bent verloren nog sterker kunt missen dan normaal. Een liefdevolle boodschap ontvangen van deze dierbare overledene, kan je helpen dit gemis te verzachten, en je hart verlichten. Want of je er nu wel of niet iets van merkt, je hebt als mens altijd een aantal dierbare overledenen die bij je zijn.

Mijn oma van moeders zijde is altijd belangrijk geweest voor mij. Bij haar voelde ik me thuis, geliefd en welkom. Ze is al bijna zestien jaar dood, maar vanuit Het Licht geeft ze me nog steeds heel veel liefde en steun. En als ik verdrietig ben, slaat ze haar armen om me heen en vult mijn hele borst met liefde. Zo verzacht ze mijn pijn, en houdt ze mijn hart open.

Tijdens een medium reading, nodig ik je dierbare overledene uit en met ondersteuning van mooie medium kaarten, geef ik een liefdevol bericht aan je door.

De hele maand december ontvang je € 7,50 korting op een medium reading.Meditatie om het licht in jezelf te bewaren

In de donkere tijd van het jaar, kun je sneller vervallen in sombere gedachten of sombere gevoelens. In de natuur sterft heel veel af, het vee gaat op stal en trekvogels verlaten ons land. Dit kan een gevoel van leegte geven. Pas in het vroege voorjaar zie je weer tekenen van nieuw opkomend leven.

Tegelijk zijn de dagen zijn kort, waardoor je een gebrek aan daglicht en zonlicht kunt ervaren. Je wordt nu als het ware uitgedaagd om je donkere kant onder ogen te zien, en daarbij je eigen licht te bewaren. Zie het als een prachtig kaarsje dat je aansteekt in een donkere kamer. Of het stralen van feestelijke lampjes in het donker buitenshuis. Of wat te denken van het licht en de warmte van samen binnen iets gezelligs doen?

Meditatie:

. kies een rustig moment in een kamer, liefst als het donker is.

. steek een kaarsje aan, in een lantaarn of houder

. ga gemakkelijk zitten, waarbij je het vlammetje goed kunt zien

. haal een aantal keren diep adem, zorg dat je adem rustig en in je buik is

. voel of je lichaam ontspannen is, door vanaf je kruin naar je voeten toe rustig je lichaam te voelen

. breng je aandacht naar het vlammetje

. kijk een minuut of vijf hoe het licht van het vlammetje straalt in het donker

. voel de rust van dit vlammetje

. kijk naar de kleuren van het vlammetje

. breng nu je aandacht naar jezelf. Wat is jouw licht in deze donkere tijd? Waarmee bezorg jij jezelf plezier? Hoe ga jij liefdevol om met jezelf? Waarmee maak jij je leven lichter? Waarmee breng jij licht en liefde in deze wereld/het leven van anderen?

. Voel dit licht in jezelf en koester het in alle rust, als een intern vlammetje.

. breng je aandacht weer terug naar het kaarsje

. breng je aandacht terug naar je lichaam, de kamer waar je je bevindt en haal een aantal keren diep adem

. dank het kaarsje voor het licht en de warmte die het je bracht (en doof de vlam eventueel) 

Affirmatie

Ik ben verbonden met De Bron, en het licht van De Bron is in mij.

Ik laat mijn licht stralen, ook in deze donkere tijd.

(Door dagelijks deze affirmatie hardop te zeggen help je je eigen trilling hoog te houden.)


Gechannelde boodschap van Mozes

"Jullie bevinden je momenteel in een schijnbaar erg onzekere tijd. Er is een voortdurende verandering van maatregelen en beperkingen die jullie binnen de samenleving opgelegd krijgen om de Corona pandemie onder controle te krijgen en houden. Er wordt door velen reikhalzend uitgekeken naar een oplossing, al dan niet via een vaccin, om zo snel mogelijk weer terug te gaan naar de manier van leven waar jullie aan gewend waren. Er is ook een groep mensen die juist heel graag naar een andere manier van leven, omgang met ziektes en samenleving wil gaan.

Het is jullie uitdaging om eerst in het hier en nu te zijn, en terug te kijken op afgelopen jaar en hoe je hiermee bent omgegaan. Tegelijk is het belangrijk om zoveel mogelijk te genieten in het hier en nu.

Hiermee creëer je de ruimte om vanuit rust, voldoende energie en stabiliteit je te richten op solide oplossingen of veranderingen, op het persoonlijke vlak en als samenleving".


Boodschap van de engelen over geschenken

"Er is een verandering gaande in de wereld. Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak om duurzaam te leven en verbinden zich opnieuw met Moeder Aarde. Er is een verschuiving van een materialistische leefstijl naar een manier van leven die meer spiritueel is en waarin zorgvuldig wordt omgegaan met aankopen. De waarde van mensen wordt niet langer automatisch afgemeten aan hun bezit, en het gevoel van eigenwaarde begint van binnenuit te komen.

De feestdagen zijn van oudsher verbonden met de traditie van het delen van kostbaarheden en eten. In vroeger tijden was voedsel schaars en duur, dus samen eten midden in de winter, was al kostbaar en een geschenk. Ook nu zijn er nog heel veel mensen, ook in Nederland, die structureel te weinig geld overhouden voor eten.

Het geven van geschenken vanuit liefde, zonder er iets voor terug te verwachten, is een daad die mensen gelukkig maakt. Tegelijk mag je ook genieten van de geschenken die je ontvangt. Of je geschenk iets is wat je doet, maakt, doneert of koopt maakt niet uit. Het gaat om de intentie en wat past bij jou.

Dus volg je hart, ook als je iets wilt kopen of een gekocht cadeau ontvangt. Je mag hier gerust van genieten. Het gaat om de balans die je hierin aanbrengt en de keuzes die je maakt vanuit liefde en bewustzijn."

En met deze mooie boodschap van de engelen besluit ik dit Engelenlicht Nieuws.

Geniet van al het moois dat deze maand je te bieden heeft, en tot de volgende nieuwsbrief die net voor de feestdagen uit zal komen!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent welkom om te reageren op deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl