Augustus

31-07-2022

Lieve lezers,

Augustus is van oudsher de eerste oogstmaand en een mooi moment om stil te staan bij wat de oogst in jouw leven is van afgelopen jaar. Tegelijk nodigt zo´n heerlijke zomermaand je ook uit samen met vrienden gezellig buiten te eten, en ieders succes van afgelopen jaar te vieren. Je vindt hiervoor een mooie meditatie en een gechanneld bericht van St Padre Pio.

De vakantieperiode is tevens een tijd die in het teken staat van open staan voor nieuwe plekken, nieuwe culturen/religies en andere landschappen. Verschillende Engelen en Verlichte Meesters helpen je graag hierbij. Zij brengen ditmaal ook wat nadrukkelijker naar voren hoe ze ons willen ondersteunen bij de huidige instroom van vluchtelingen in ons land.

En natuurlijk is er ook weer een mooie affirmatie, die je helpt om je eigen frequentie te verhogen.

Nieuws uit de praktijk

. Van 1 t/m 28 augustus houd ik heerlijk vakantie in mijn eigen huis.

. Vanaf 29 augustus staan er weer gechannelde Weekberichten van de Engelen op Facebook en deze website. Vanaf dan zal ik ook mijn mail weer beantwoorden.


Meditatie: jouw oogst & transformatie van afgelopen jaar

. Steek een kaarsje aan met de intentie van je meditatie. Als je buiten bent kun je wellicht een tuinfakkel of ander vuur (indien veilig!) aansteken.

. Ga ontspannen zitten, en kijk terug op je afgelopen jaar sinds vorige zomer. Wat is er veranderd in je leven sinds een jaar geleden?

Je antwoord kan betrekking hebben op je werk, je gezin/familie/vriendenkring/relatie, een hobby, je huis/tuin, je financiën, een reis of uitje dat je hebt ondernomen, een ontwikkeling die je hebt doorgemaakt als mens, enz. Of misschien heb je gewoon meer rust in je dagelijks leven gecreëerd.

. Welk werk heb je verzet, welke stappen heb je genomen om je resultaat te bereiken?

. Wat voor goeds/welke inzichten heeft dit je gebracht?

. Bedank in gedachten alles en iedereen wat jou heeft geholpen hierbij. Waardeer ook jezelf om hetgeen je hebt gedaan.

. Maak aantekeningen van je de antwoorden op bovenstaande vragen.

. Wanneer je samen bent: deel om de beurt je antwoorden kort met elkaar.

. Bedank het vuur/de kaars en doof het.

. Vier je/jullie succes op een manier die past bij jou!


Vakantietijd: jezelf openstellen voor andere culturen

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland is dat een mooie gelegenheid om je open te stellen voor een andere omgeving en een andere cultuur. Je mag je eigen dagelijkse zorgen of routine loslaten, en ontspannen in een omgeving met andere mensen en gewoontes dan je gewend bent.

Ook wanneer je thuis blijft of in eigen land, kun je je open stellen voor andere culturen. Het kan zijn dat je een museum wilt bezoeken, of je gewoon eens wilt verdiepen in een boek over een ander land/andere cultuur of levensbeschouwing.

Nederland heeft op dit moment te maken met een grote diversiteit, mede door het hoge aantal vluchtelingen, arbeiders uit andere landen en internationale studenten. Dat kan gevoelens van ongemak voor je meebrengen, bijvoorbeeld wanneer je bang bent dat onze eigen cultuur ondergesneeuwd raakt of verandert door zoveel invloeden.

Yogananda, een Verlichte Yogi uit India, leerde de mensen dat alle religies een onderliggende éénheid hebben. Ieder mens draagt een stukje goddelijke vonk in zich, en krijgt eigen wijsheid en inzichten mee. Door je te verbinden met elkaar en elkaars wijsheid, krijg je meer zicht op het totaal plaatje.

Wanneer inzichten of aspecten van culturen lijken te botsen met elkaar, open jezelf dan voor de gedachte dat het de goddelijke vonk en Liefde is die ons verbindt als mensen.

Aartsengel Uriël en Aartsengel Michaël kunnen je helpen je veilig te voelen. Aartsengel Michaël heeft een krachtige energie als van een bodyguard die je goed kunt waarnemen. Hij geeft je eventueel ook duidelijke en nuchtere adviezen.

Ishtar (Inanna), kan je helpen te verzachten of je hullen in haar energie van moederlijke bescherming. Wanneer je voelt dat je veilig bent, is het makkelijker om je open te stellen voor het moois van andere mensen en culturen.

Haar energie van liefde helpt je daarbij om jezelf ook liefdevol op te stellen naar anderen en ze te benaderen vanuit vertrouwen en universele verbroedering/verzustering.

Tegelijk voelt haar energie ook aards aan, en helpt ze je hierbij gegrond te blijven wanneer je haar om hulp vraagt.

Quan Yin geeft aan dat ze je graag helpt compassie te ontwikkelen of behouden. De huidige crisis in ons land met betrekking tot de opvang van vluchtelingen, vooral ook met betrekking tot huisvesting, kan ten koste gaan van gevoelens van begrip en compassie.

Ze heeft alle begrip voor jouw gevoelens hierover. Toch wil ze onder je aandacht brengen dat het belangrijk is voor jezelf en anderen om gevoelens van Liefde en compassie te bewaren of te ontwikkelen. Vanuit deze liefdevolle gevoelens is het ook makkelijker om oplossings-gericht na te denken over deze zaken.


Affirmatie

" Ieder mens draagt zijn of haar eigen stukje goddelijke vonk en wijsheid in zich. Samen vormen we het geheel "


Gechannelde boodschap van St Padre Pio

(St Padre Pio was een Italiaanse monnik die een opvallend blije energie heeft)

" De vakantietijd is een tijd waarin jullie heerlijk mogen genieten van de zomer, elkaar en je vrije tijd. Wanneer er wereldlijke zaken zijn die je een bedrukt gevoel geven, vraag mij dan om hulp. Ik breng je graag weer in contact met de lichtere kanten van je eigen persoonlijkheid en het leven in zijn geheel.

Jullie zijn hier om te groeien als ziel, je te ontwikkelen als mens, maar ook om heel veel moois te ervaren en er gewoon van te genieten."

En tot zover dit Engelenlicht Nieuws. Ik wens je een heerlijk ontspannen augustusmaand. Geniet van de zomer en je behaalde successen!

In liefde,

Esmee van Haaften

Je bent van harte welkom om te reageren op de inhoud van deze nieuwsbrief door te mailen naar engelenlicht@kpnmail.nl