Vertrouwen op je eigen kracht

19-01-2020

Drie weken geleden werd ik wakker in een bad van liefde. Zo voelde het tenminste. Ik besefte dat ik omringd was door engelen en andere lichtwezens die me overspoelden met liefde. Tegelijk was er een gedachte die me niet meer losliet: ik zou naar de politie gaan om aangifte te doen van het geweld dat ik lang geleden had meegemaakt in een romantische relatie. Die enorme hoeveelheid liefde om me heen gaf me de kracht en het vertrouwen in mezelf dat ik dit kon, hoe moeilijk ik het er ook mee zou hebben.

De volgende dag ben ik naar de politie gegaan. Al die jaren heb ik geen aangifte gedaan uit angst dat ik niet geloofd zou worden. Die angst was deels karmisch vanuit andere ervaringen uit andere levens. Tegelijk schaamde ik me ook voor wat ik had meegemaakt, ik voelde me machteloos, dom en kwetsbaar. Toen ik de aangifte ging doen, heb ik de engelen gevraagd me een agent of rechercheur te brengen die lief en zorgzaam voor me zou zijn en me zou geloven.

Eenmaal aangekomen bij het politiebureau, kreeg ik de deur niet open. Ik heb aangebeld, en pas na twee keer bellen zag ik het bord waarop stond dat het bureau dicht was (in tegenstelling tot wat het internet vermeldde). Had ik eindelijk al mijn moed verzameld, stond ik voor een dichte deur. Ik ben in mijn auto gaan zitten, heb diep adem gehaald en ter plekke het landelijke politienummer gebeld, om een afspraak te maken. De agent aan de telefoon was erg begripvol en bemoedigend, wat me nieuwe kracht en moed gaf.

Vorige week heb ik in mijn eentje die aangifte gedaan. Ik heb mijn verhaal verteld aan een agent die zorgzaam was en mijn aangifte heel serieus nam. Hoewel ik vooraf al had uitgezocht dat er strafrechtelijk gezien niets meer mee gedaan kan worden, is het toch belangrijk dat ik het aan de politie heb verteld: voor mezelf en voor de andere vrouwen die met deze man te maken krijgen (of dat al hebben gehad). 

Ik heb gehuild op het bureau toen ik vertelde wat ik heb meegemaakt met die man en toen ik antwoord gaf op de vraag van de agent hoe dat geweld mijn leven heeft beïnvloed. En ik heb gehuild om mijn sisters, de vrouwen van wie ik weet dat ze gesteund worden door mijn aangifte.

De dagen voor en nadat ik naar de politie ging, kwam het trauma volledig omhoog bij mij. Alles wat ik destijds uit mijn bewustzijn heb gedrukt om door te kunnen gaan met mijn leven, spoelde nu als een tsunami van emoties en inzichten over me heen. Het was zwaar, maar ook nodig om te kunnen helen en los te laten. Op de momenten dat het te zwaar voelde voor mij, vroeg ik de engelen me te helpen weer rustig te worden.

Twee dagen na de aangifte ben ik naar een collega healer gegaan om een healing op dit trauma te krijgen. Het duurt een paar weken voordat deze heling volledig is doorgewerkt in mijn systeem, maar ik voel nu na anderhalve week al hoeveel beter het met me gaat.

Vanuit spiritueel oogpunt heb ik in Het Licht zelf de keuze gemaakt om deze ervaring van geweld mee te maken zodat mijn ziel er van kan groeien. Als mens echter ben ik al ruim 25 jaar aan het stoeien met wat er is gebeurd. Ik heb verschillende dingen gedaan om het een plek te geven, zoals erover praten met een hulpverlener en mezelf fysiek leren verdedigen. 

Voor mij was er echter meer nodig. Ik ben de engelen dan ook erg dankbaar dat ze me hebben geholpen te blijven vertrouwen op mijn eigen kracht en lieten weten wat nog belangrijk was om te doen, zodat ik die stappen kon zetten om dit trauma eindelijk volledig te laten helen en los te laten wat er lang geleden is gebeurd.