Feestelijke Kerstdagen en een boodschap van de engelen

21-12-2019

De Kerstdagen staan weer voor de deur. Zoals ieder jaar geniet ik vooraf van de prachtige versieringen overal, de gezellige lichtjes binnen en buiten, het lekkere eten dat we gaan maken, weer samen op de bank zitten met een kerst-tekenfilm en een lachstuip krijgen, samen vieren met familie en de kleine kadootjes die we elkaar gaan geven.

Tegelijk vliegt de stress bij ons thuis je zo nu en dan om je oren. Om maar te zwijgen van de herinneringen aan feestdagen die niet helemaal zo gezellig verliepen als we hadden gehoopt. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Tijd dus  om hulp te vragen aan de Engelen en St. Germain.

Van nature houd ik vooral rekening met de wensen van anderen, om dan vervolgens aan het eind van de Kerst met een kater te zitten omdat ik mijn eigen wensen geen ruimte heb gegeven. Meestal vergeet ik die simpelweg. Dit jaar heb ik de Engelen en St. Germain gevraagd of ze duidelijk onder mijn aandacht willen brengen hoe ik goed voor mezelf kan blijven zorgen, ook in deze tijd van het jaar, zodat ik kan blijven genieten. Zij hielpen me eraan herinneren dat ik graag naar buiten wil om te wandelen in het bos. Ook lekkers maken voor bij de koffie en uitgebreid koken staan al lang op mijn verlanglijstje.

Ieder feest is wat je er zelf van maakt met elkaar. Een vreedzame en gezellige Kerst begint met het vinden van je eigen innerlijke vrede en vreugde. Als je voelt dat je ergens onvrede mee hebt, kun je Aartsengel Chamuel vragen om je innerlijke vrede te brengen met die situatie. Of je vraagt hem je te helpen een oplossing te vinden die jou vrede brengt.

Geheel in de sfeer van Kerst hebben de Engelen nog de volgende boodschap voor je: "Kerstmis is een feest waarbij mensen vrede op aarde in hun bewustzijn hebben. Ze komen samen uit liefde. Als iets als verplicht voelt vanuit familiebanden, probeer dan de liefde voor elkaar terug te vinden. Wees oprecht, jezelf en tegelijk tactvol en tolerant. Sta stil bij de ware overvloed van Kerst en maak het samen tot iets feestelijks.

De echte glinsters van dit feest zijn de momenten die je deelt met elkaar waarin je ontspannen en liefdevol geniet. Dat is iets dat niet altijd vanzelf gaat. Het mooie zit 'm erin dat ieder naar eigen inzicht en kunnen iets bijdraagt. Als je het gevoel hebt dat je meer bijdraagt dan een ander, voel dan of je dit doet vanuit je hart en vanuit plezier. Geef de ander ruimte voor zijn of haar bijdrage. Spreek liefdevol uit naar elkaar als je iets van elkaar wilt en vraag er rustig om."

De Engelen en ik wensen jullie hele mooie, liefdevolle, gezellige en vooral feestelijke dagen met elkaar.