Blog

Hoe het allemaal begon met mijn beschermengel

Zo'n veertien jaar geleden voelde ik voor het eerst heel sterk de beschermende en onvoorstelbaar liefdevolle aanwezigheid van één van mijn beschermengelen. Ik ging door een zware periode in mijn leven, en mijn beschermengel zat bij me op een stoel, hield me vast als ik in bed lag en troostte me zoals geen mens dat kan.

Nu ben ik van huis uit erg rationeel opgevoed, dus mijn interne criticus was druk in de weer met het analyseren van deze waarnemingen en gevoelens, om vooral af te checken of ik nog wel bij mijn volle verstand was. Geen enkele analyse echter kwam overeen met mijn vakkennis van psychische ziektes, zodat ik besloot toe te geven aan mijn intuïtie en te accepteren dat ofwel mijn beschermengel of een dierbare overledene mij zo liefdevol gezelschap hield.

Met de jaren heb ik deze troostrijke en liefdevolle omhelzingen en aanwezigheid leren herkennen als die van één van mijn beschermengelen. Hij kan als geen ander zelfs een rottige boodschap met zoveel compassie en liefde brengen, dat ik voel dat alles uiteindelijk wel weer goed zal komen. 

En dat is precies het mooie van zo'n beschermengel. Het is die lieve steun in je rug die je overeind helpt of -houdt als je het even moeilijk hebt. Maar het is ook die zachte stem in je hoofd die je voortdurend vertelt of iets goed is voor je, of wat je wilt doen of denkt je gelukkig maakt. Beschermengelen zijn bij je tijdens ieder leven dat je hebt, en daartussen in als je in Het Licht bent, zijn ze ook bij je. Zij zijn dus bij uitstek degenen die weten wat je hebt meegemaakt, hoe je in elkaar steekt en wat goed is voor je.

En tegelijkertijd zijn het engelen, die werkelijk alles wat je doet, denkt en voelt, bekijken vanuit onvoorwaardelijke liefde. Oftewel, doe je iets waarvan je als mens weet dat het eigenlijk not done is, doe het dan de volgende keer anders, maar weet dat dit voor je beschermengel niets uitmaakt. Deze is er altijd vanuit pure liefde voor je. Erg luxe dus.

Leren luisteren naar de stem van je beschermengelen, of naar de gedachtes of gevoelens die ze je brengen, is zeker in het begin een kunst op zich. Juist omdat je ze al vanaf je geboorte bij je hebt, is hun aanwezigheid en energie zo vertrouwd voor je, dat het vaak onduidelijk is wat je eigen gedachtes en gevoelens zijn en welke van je beschermengelen komen. Daarbij is het wel handig om te weten dat wij als mens heel goed zijn in negatief denken, en engelen hun boodschappen altijd vol liefde en opbouwende adviezen brengen.

Gelukkig zijn engelen ook niet de beroerdste als je ze vraagt om hun aanwezigheid te bevestigen of om je tekens te geven waarmee ze je laten weten dat je een boodschap van ze hebt ontvangen. Zo zou ik een prachtig kussentje kunnen vullen met de witte veertjes die ze me laten zien, heb ik regelmatig het gevoel dat iemand mijn schouder aanraakt (terwijl er echt niemand achter me staat) of laten ze me even een wit lichtbolletje, wit licht flitsje of sterretje zien.

Ook op allerlei andere manieren zijn ze hier erg creatief in: je ziet bijvoorbeeld opeens vaak het woord engel of ze bevestigen hun boodschappen met engelengetallen. Nadat ik tijdens een cursus iets had geleerd over engelengetallen, zijn ze hier bij mij goed los mee gegaan. Te pas en te onpas krijg ik dubbele getallen waarvan ik de betekenis ken, of zie ik - zonder dollen- de cijfers op mijn telefoon met drie minuten tegelijk verspringen, terwijl deze tijd uiteindelijk keurig gelijk blijft lopen met de tijd elders.

Als je nu zelf contact wilt maken met je beschermengel, stel dan een duidelijke vraag aan je beschermengel. Let op alle gedachtes en gevoelens die daarna doorkomen. Het kan ook zijn dat je opeens de hele tijd ergens naar kijkt. Vraag of je beschermengel het antwoord wil bevestigen met tekens in de fysieke wereld die jij begrijpt. Het beste werkt het als je de vraag opschrijft, daarna wat er als antwoord bij je doorkomt en de rest van de week kun je opschrijven wat je is opgevallen aan tekens.

Je antwoord kan bijvoorbeeld ook komen doordat je een bepaald woord of onderwerp herhaaldelijk hoort of ziet op tv, social media, radio enz. Of je hoort een liedje in je hoofd waarvan bepaalde woorden of zinnen je opeens opvallen. Ook kunnen verschillende mensen in je omgeving iets zeggen, wat je gaat opvallen. Gebruik hierbij nog wel je gezonde verstand, want niet alles is opeens een teken. Een antwoord of teken komt trouwens vaak kort door. 

Waar het vooral om gaat hierbij, is dat je een begin maakt, een kennismaking als het ware met je beschermengelen. Net als bij iedere andere relatie, kost het tijd om elkaar te leren kennen en te begrijpen. In dit geval zal het vooral jou wellicht tijd kosten om je beschermengelen te leren herkennen. Andersom mogen zij stoeien met welke informatie en tekens jij het beste begrijpt. Maar door het gewoon te doen en te blijven doen, komt de herkenning en leer je hoe je het prettigste kunt samenwerken met ze.

Een eerste stap is altijd de moeilijkste en kan voelen als een sprong in het diepe. Zelf ben ik een ware held op sokken en op dit soort momenten denk ik soms terug aan mezelf als klein meisje. Ik was stapelgek op water en voordat iemand mij tegen kon houden in het zwembad, sprong ik steevast in het diepe. Zonder zwemdiploma, gewoon uit pure liefde voor dat fantastische gevoel van water en zwemmen. En ik wist dat ik het kon. 

Iedereen kan contact maken en communiceren met zijn beschermengelen. Ik wens je veel plezier op deze ontdekkingsreis.